Γερμανία: Σύλληψη δεύτερου στρατιώτη για ανάμειξη σε ακροδεξιό σχέδιο επίθεσης

Γερμανία: Σύλληψη δεύτερου στρατιώτη για ανάμειξη σε ακροδεξιό σχέδιο επίθεσης Facebook Twitter
0

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν τρίτο άνδρα -τον δεύτερο στρατιώτη- στο πλαίσιο έρευνας για ακροδεξιά εξτρεμιστικά στοιχεία στον στρατό της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος για ανάμειξη στο σχέδιο ενός αξιωματικού του στρατού και ενός φοιτητή να διενεργήσουν επίθεση, ενδεχομένως εναντίον αριστερών πολιτικών που τάσσονται υπέρ της μετανάστευσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Στην ανακοίνωση του γραφείου της εισαγγελίας ο τρίτος ύποπτος στην υπόθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία κατονομάζεται ως Μαξιμίλιαν Τ., ένας 27χρονος γερμανός πολίτης. «Για τον κατηγορούμενο υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι σχεδίαζε μια σκληρή πράξη βίας εναντίον του κράτους λόγω ακροδεξιάς πεποίθησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επίθεση και να την κάνουν να μοιάζει σαν να ήταν ενέργεια ισλαμιστών μαχητών. Ο πρώην πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας βρίσκονταν στον κατάλογο των πιθανών στόχων που είχαν καταρτίσει οι ύποπτοι.

Σημειώνεται πως χθες διατάχθηκαν επίσης έρευνες σε όλους τους στρατώνες της Γερμανίας, ύστερα από τον εντοπισμό ναζιστικών συμβόλων σε δύο από αυτούς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM