"Πάγος" από το επιτελείο του Μακρόν στον Βαλς: Έχουμε ορίσει ήδη υποψήφιο στην περιφέρεια του

"Πάγος" από το επιτελείο του Μακρόν στον Βαλς: Έχουμε ορίσει ήδη υποψήφιο στην περιφέρεια του Facebook Twitter
0

Η κίνηση του Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche «έχει ήδη ορίσει στην περιφέρεια του κ. Βαλς μία υποψήφια», προειδοποίησε ο Ζαν-Πολ Ντελεβουά, ο υπεύθυνος υποψηφιοτήτων, προσθέτοντας ότι το κίνημα θα πρέπει «να επιλέξει», εάν ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ «αποφασίσει να προτείνει» την υποψηφιότητά του.

 

«Η έκφραση υποστήριξης δεν ισοδυναμεί με υποψηφιότητα και θα αναλύσουμε αυτήν την πρόταση, θα επιβεβαιώσουμε εάν είναι εγγεγραμμένος στο "En Marche", εάν έχει θέσει υποψηφιότητα ή όχι», δήλωσε στο BFMTV ο Ζαν-Πολ Ντελεβουά, λίγη ώρα αφού ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε από το μικρόφωνο του RTL ότι «θα είναι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας».

 

«Ο κανόνας εφαρμόζεται σε όλους, περιλαμβανομένου του κ. Βαλς και άλλωστε έχουμε ήδη καταλήξει σε μία υποψήφια για την περιφέρεια του κ. Βαλς. Θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα διατηρήσουμε αυτήν την υποψήφια ή όχι. Εάν δεν έχει ακολουθήσει τη διαδικασία, φυσικά η κατάσταση θα είναι ταυτόσημη στην περίπτωση αυτήν με τις άλλες περιπτώσεις και θα είναι αντιμέτωπος με έναν ή μία υποψήφια», εξήγησε .

 

Ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα το πρωί ότι θα είναι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας και ότι θέλει «να εγγραφεί» στο κίνημα La Republique en Marche του Εμανουέλ Μακρόν.

 

Στην ερώτηση εάν είναι βέβαιος για την αποδοχή της υποψηφιότητάς του, ο Μανουέλ Βαλς απάντησε: «Εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Δεν ζητώ τίποτε. Καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

 

«Εγώ είμαι υποψήφιος ως ρεπουμπλικανός, άνθρωπος της αριστεράς, άνθρωπος της προόδου, προσηλωμένος στην περιφέρειά μου που είναι μία λαϊκή περιφέρεια. Οι άνθρωποι με γνωρίζουν και αυτοί θα επιλέξουν», πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ