ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γαλλικές εκλογές: Ξεκίνησε η ψηφοφορία στα υπερπόντια εδάφη

Γαλλικές εκλογές: Ξεκίνησε η ψηφοφορία στα υπερπόντια εδάφη Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, με τα νησιά Σεν Πιερ και Μικελόν που έκαναν την αρχή στις 12:00 ώρα Γαλλίας (08:00 τοπική ώρα). Θα ακολουθήσουν η Γουιάνα και οι Αντίλλες.

Οι 1,3 εκατομμύρια Γάλλοι του εξωτερικού επίσης αρχίζουν να ψηφίζουν από σήμερα.


Η ψηφοφορία, που διεξάγεται αύριο, Κυριακή, στη μητροπολιτική Γαλλία, ξεκινά από σήμερα, Σάββατο, σε περίπου τα μισά υπερπόντια εδάφη (Σεν Πιέρ και Μικελόν, Γουιάνα, Γουαδελούπη, Μαρτινίκα, Σεν Μπαρτελεμί, Σεν Μαρτάν και γαλλική Πολυνησία), καθώς και για τους Γάλλους που ζουν στην αμερικανική ήπειρο.


Λόγω της διαφοράς της ώρας, παραδοσιακά οι περίπου 5.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στα Σεν Πιερ και Μικελόν, το μικρό γαλλικό σύμπλεγμα στον βόρειο Ατλαντικό, δίπλα στον Καναδά, ανοίγουν τον χορό.


Η Γουιάνα θα αρχίσει να ψηφίζει στις 13:00 (ώρα Παρισιού), οι Αντίλλες στις 14:00 και η Πολυνησία στις 20:00. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 22:00 (ώρα Παρισιού) στα νησιά Ουαλίς και Φουτουνά, και στις 23:00 στη Νέα Καληδονία, όπου θα έχει φθάσει ήδη η Κυριακή.


Οι κάτοικοι της μητροπολιτικής Γαλλίας θα περιμένουν έως τις 08:00 της Κυριακής για να αρχίσουν να ψηφίζουν (οι εκλογείς θα μπορούν να ψηφίσουν έως τις 19:00 ή, στις μεγάλες πόλεις, έως τις 20:00). Οι κάτοικοι της Ρεϊνιόν θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 06:00 (ώρα Παρισιού), και εκείνοι της Μαγιότ στις 07:00.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM