Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, με τα νησιά Σεν Πιερ και Μικελόν που έκαναν την αρχή στις 12:00 ώρα Γαλλίας (08:00 τοπική ώρα). Θα ακολουθήσουν η Γουιάνα και οι Αντίλλες.

 

Οι 1,3 εκατομμύρια Γάλλοι του εξωτερικού επίσης αρχίζουν να ψηφίζουν από σήμερα.


Η ψηφοφορία, που διεξάγεται αύριο, Κυριακή, στη μητροπολιτική Γαλλία, ξεκινά από σήμερα, Σάββατο, σε περίπου τα μισά υπερπόντια εδάφη (Σεν Πιέρ και Μικελόν, Γουιάνα, Γουαδελούπη, Μαρτινίκα, Σεν Μπαρτελεμί, Σεν Μαρτάν και γαλλική Πολυνησία), καθώς και για τους Γάλλους που ζουν στην αμερικανική ήπειρο.


Λόγω της διαφοράς της ώρας, παραδοσιακά οι περίπου 5.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στα Σεν Πιερ και Μικελόν, το μικρό γαλλικό σύμπλεγμα στον βόρειο Ατλαντικό, δίπλα στον Καναδά, ανοίγουν τον χορό.


Η Γουιάνα θα αρχίσει να ψηφίζει στις 13:00 (ώρα Παρισιού), οι Αντίλλες στις 14:00 και η Πολυνησία στις 20:00. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 22:00 (ώρα Παρισιού) στα νησιά Ουαλίς και Φουτουνά, και στις 23:00 στη Νέα Καληδονία, όπου θα έχει φθάσει ήδη η Κυριακή.


Οι κάτοικοι της μητροπολιτικής Γαλλίας θα περιμένουν έως τις 08:00 της Κυριακής για να αρχίσουν να ψηφίζουν (οι εκλογείς θα μπορούν να ψηφίσουν έως τις 19:00 ή, στις μεγάλες πόλεις, έως τις 20:00). Οι κάτοικοι της Ρεϊνιόν θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 06:00 (ώρα Παρισιού), και εκείνοι της Μαγιότ στις 07:00.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr