Σκοτώθηκε στο Έβερεστ ο διάσημος ορειβάτης και «θρύλος» του speed climbing Ueli Steck

Σκοτώθηκε στο Έβερεστ ο διάσημος ορειβάτης και «θρύλος» του speed climbing Ueli Steck Facebook Twitter
3

Έχασε τη ζωή του σε ορειβατικό δυστύχημα στα Ιμαλάια ο διάσημος Ελβετός ορειβάτης και «θρύλος» του speed climbing Ueli Steck.

Ο Steck, που ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Ελβετική Μηχανή», σκοτώθηκε την ώρα που προσπαθούσε να εγκλιματιστεί στις συνθήκες του βουνού, ενώ, παράλληλα, δοκίμαζε μία νέα διαδρομή πάνω από τον καταυλισμό 2.

Η σορός του εντοπίστηκε από τους διασώστες, ενώ σύμφωνα με τους Himalayan Times, ο Steck εθεάθη να σκαρφαλώνει το όρος Νούπτσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Πιθανότατα, γράφει η εφημερίδα, ο Ελβετός ορειβάτης γλίστρησε και έπεσε από την παγωμένη πλαγιά του βουνού.

Σκοτώθηκε στο Έβερεστ ο διάσημος ορειβάτης και «θρύλος» του speed climbing Ueli Steck Facebook Twitter

Την Τετάρτη, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο 40χρονος ορειβάτης έγραψε ότι λατρεύει το μέρος όπου βρίσκεται.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται, επίσης, στη σελίδα του στο Facebook τονίζεται: «O Ueli Steck τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που προσπαθούσε να ανέβει το Έβερεστ και το Λότσε (σ.σ.τέταρτο υψηλότερο βουνό στη Γη). Η οικογένειά του ενημερώθηκε για το θάνατό του. Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστές. Η οικογένεια εκφράσει τη θλίψη της και ζητά από τα ΜΜΕ να αποφύγουν τη φημολογία γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του από σεβασμό στον Ueli».

Σκοτώθηκε στο Έβερεστ ο διάσημος ορειβάτης και «θρύλος» του speed climbing Ueli Steck Facebook Twitter

O 40χρονος ορειβάτης έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο για τις γρήγορες, ακριβείς αναβάσεις του σε μερικές από τις ψηλότερες και πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου όπως π.χ. αυτές των Άλπεων (Eiger, Matterhorn και Grandes Jorasses), καταφέροντας να πετύχει στην καριέρα του μία σειρά από μοναδικά ρεκόρ, όπως για παράδειγμα η ανάβαση στο όρος Άιγκερ (3970μ.) μέσα σε μόλις 2 ώρες και 47 λεπτά χωρίς σχοινί.

Σκοτώθηκε στο Έβερεστ ο διάσημος ορειβάτης και «θρύλος» του speed climbing Ueli Steck Facebook Twitter

Το 2013 κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη σόλο ανάβαση στη νότια πλευρά του όρους Αναπούρνα, σε ένα μέρος όπου 6 χρόνια νωρίτερα παραλίγο να χάσει τη ζωή του από πτώση. Για την επίδοσή του έλαβε το βραβείο «Piolet d'Or» το 2014, το επονομαζόμενο «Όσκαρ της Ορειβασίας».

Το 2015, ο Steck σκαρφάλωσε και τις 82 κορυφές των Άλπεων που υψώνονται πάνω από τα 4.000 μέτρα, ταξιδεύοντας από τη μία στην άλλη με τα πόδια, με ποδήλατο και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ολοκλήρωσε με επιτυχία την προσπάθειά του σε μόλις 62 ημέρες!

Με πληροφορίες από Guardian, BBC, Wikipedia και Facebook/Ueli Steck

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Όταν έρθει η ώρα είναι καλύτερα να συμβεί πάνω σε μια χιονισμένη πλαγιά, παρά σε ένα κραβάτι νοσοκομείου.Έφτασε μόνο 40 χρονών, αλλά έζησε πραγματικά.Παρεπιπτόντως ο Steck δεν ανέβηκε στο Aiger χωρίς σκηνή ,αλλά χωρίς σχοινί.
Το βουνό, είτε είναι 800 μέτρα ύψος και λέγεται Άνω Ραχούλα, είτε είναι 3000 μέτρα ύψος και λέγεται Έβερεστ, απαιτεί σεβασμό. Κανένας άνθρωπος ακόμα και αν αποκαλείται 'μηχανή' δεν μπορεί να νικήσει την Φύση.