ΗΠΑ εναντίον Ασάνζ- Οι αμερικανικές αρχές έχουν βρει τρόπο να ασκήσουν δίωξη στον ιδρυτή του Wikileaks

ΗΠΑ εναντίον Ασάνζ- Οι αμερικανικές αρχές έχουν βρει τρόπο να ασκήσουν δίωξη στον ιδρυτή του Wikileaks Facebook Twitter
0

«Η σύλληψη του ιδρυτή της WikiLeaks αποτελεί πλέον "προτεραιότητα" για τις ΗΠΑ», δήλωσε χθες ο γενικός εισαγγελέας και υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημα μήνυση εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή του ιστότοπου αποκαλύψεων WikiLeaks, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται κυβερνητικούς αξιωματούχους ανώνυμα.


Οι αμερικανικές αρχές έχουν βρει τρόπο να ασκήσουν δίωξη στον Ασάνζ για τη διαρροή διαβαθμισμένων ομοσπονδιακών εγγράφων το 2010 και για μία πρόσφατη δημοσίευση μυστικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ, μετέδωσε το κανάλι CNN χθες.


Τον Νοέμβριο του 2010, το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα σε πιθανά εγκλήματα που μπορεί να έχει διαπράξει ο Ασάνζ και η έρευνα παρέμεινε ανοικτή.


Ο Ασάνζ αιτήθηκε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού (Εκουαδόρ) στο Λονδίνο το 2012 από φόβο ότι θα σταλεί στη Σουηδία, όπου του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού.


Τον Μάρτιο του 2016, το WikiLeaks δημοσίευσε πάνω από 8.700 διαβαθμισμένα έγγραφα της CIA τα οποία αποκάλυπταν τις τεχνικές κλοπής δεδομένων που χρησιμοποιούσε η υπηρεσία, και τα οποία περιείχαν σημαντικά τρωτά σημεία στα λειτουργικά της συστήματα. Την επόμενη της δημοσιοποίησης, ο Ασάνζ πρότεινε σε κατασκευαστές τεχνολογίας να τους βοηθήσει να μοιραστούν πληροφόρηση ώστε να επισκευάσουν τα σημεία αυτά που αναφέρονταν στη διαρροή των εγγράφων.


Ο Ασάνζ αρνείται κάθε κατηγορία εναντίον του, ισχυριζόμενος ότι είναι κατασκευασμένες από την αμερικανική κυβέρνηση ώστε να απελαθεί τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM