ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Παρίσι: Πυροβολισμοί στα Ηλύσια Πεδία- Νεκρoί δύο αστυνομικοί και ο δράστης

Παρίσι: Πυροβολισμοί στα Ηλύσια Πεδία- Νεκρoί δύο αστυνομικοί και ο δράστης Facebook Twitter
0

Στους δύο ανέρχονται οι αστυνομικοί που σκοτώθηκαν από την ένοπλη επίθεση που συνέβη αργά το βράδυ στο κεντρικό Παρίσι, δύο μέρες πριν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με όσα ανέφερε αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την πηγή, ο ένας ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, ενώ η ίδια πηγή έκανε λόγο για πυροβολισμούς που συνέβησαν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για μια πιθανότατα "τρομοκρατική ενέργεια", αλλά πηγές της αστυνομίας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν μια απόπειρα ένοπλης ληστείας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης.

Παρίσι: Πυροβολισμοί στα Ηλύσια Πεδία- Νεκρoί δύο αστυνομικοί και ο δράστης Facebook Twitter

Όπως ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών στο λογαριασμό της στο twitter, ο πρώτος αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη καθώς βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένο στον κόκκινο σηματοδότη. Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως ο δεύτερος είχε τραυματιστεί σοβαρά και εξέπνευσε στο νοσοκομείο.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τον αστυνομικό.

Η γαλλική αστυνομία σε ανάρτηση στο Twitter αναφέρει: «Παρέμβαση της αστυνομίας στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων. Αποφύγετε το σημείο και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών».

Σύμφωνα με το CNN, ακούστηκαν περίπου δώδεκα πυροβολισμοί στο σημείο, όπου βρίσκονται πολλά εμπορικά καταστήματα. Τουλάχιστον 20 περιπολικά βρίσκονται στο σημείο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν. 

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters ανέφερε πως είδε ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από το κεντρικό Παρίσι, σε μια κατά τα φαινόμενα επιχείρηση της αστυνομίας.

Παρίσι: Πυροβολισμοί στα Ηλύσια Πεδία- Νεκρoί δύο αστυνομικοί και ο δράστης Facebook Twitter

Η Yasmine El Fettahi λέει πως βρισκόταν περίπου 20 μέτρα από το σημείο όπου έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί, αλλά πως δεν είδε τίποτα, μόνο κόσμο να τρέχει πανικόβλητος. «Ακούσαμε περίπου 10 πυροβολισμούς αλλά δεν είδαμε τους δράστες. Ο κόσμος ούρλιαζε και έτρεχαν μακριά», λέει. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, ενώ η ίδια πηγή έκανε λόγο και για άλλους πυροβολισμούς που συνέβησαν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.


Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης.


Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.


Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM