Ιταλία: Το δικαστήριο της Ρώμης έκανε δεκτή την προσφυγή της Uber - Επαναλειτουργούν προσωρινά οι υπηρεσίες της

Ιταλία: Το δικαστήριο της Ρώμης έκανε δεκτή την προσφυγή της Uber - Επαναλειτουργούν προσωρινά οι υπηρεσίες της Facebook Twitter
0

Το δικαστήριο της Ρώμης έκανε δεκτή την προσφυγή της Uber και επέτρεψε την προσωρινή επαναλειτουργία των υπηρεσιών της στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, το ίδιο δικαστήριο είχε αποφασίσει να  «μπλοκάρει» όλες τις υπηρεσίες της πολυεθνικής εταιρίας στην Ιταλία, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού.

Μάλιστα, η απόφαση απαγόρευσε στην Uber ακόμη και να διαφημίσει τις υπηρεσίες της.

Η τελεσίδικη απόφαση για την εν λόγω υπόθεση αναμένεται να ληφθεί από το δικαστήριο της ιταλικής πρωτεύουσας, με νέα σειρά δικάσιμων, η πρώτη από τις οποίες είναι προγραμματισμένη για τις 5 Μαΐου.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει δηλώσει πως είναι διατεθειμένη να συνεχίσει την προσπάθεια διαμεσολάβησης ανάμεσα στους οδηγούς ταξί, τους εκπροσώπους της εταιρίας και τους οδηγούς με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ώστε να μπορέσει να συμφωνηθεί μία ρύθμιση του νομικού πλαισίου αναφοράς.

Κύριο ζητούμενο είναι η ρύθμιση αυτή να λάβει υπόψη τόσο τις τεχνολογικές αλλαγές που έχουν επέλθει και τον ελεύθερο ανταγωνισμό, όσο και την ανάγκη καταβολής των οφειλόμενων φόρων από εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ