Νέο ναυάγιο στις λιβυκές ακτές - Αγνοούνται 100 μετανάστες

Νέο ναυάγιο στις λιβυκές ακτές - Αγνοούνται 100 μετανάστες Facebook Twitter
0

Περίπου 100 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε ανοικτά των λιβυκών ακτών κοντά στην Τρίπολη την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της ακτοφυλακής.

Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, Αγιούμπ Κάσεμ δήλωσε πως 23 μετανάστες διασώθηκαν από το πλεούμενο ανοικτά του Γκαργκάρες, ενός δυτικού προαστίου της Τρίπολης. Επιζώντες ανέφεραν πως το φουσκωτό είχε αποπλεύσει με 120 επιβαίνοντες.

«Περίπου 97 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, περιλαμβανομένων 15 γυναικών και παιδιών», είπε ο Κάσεμ. «Αυτό που συνέβη είναι ότι η βάση της βάρκας καταστράφηκε και η βάρκα βυθίστηκε».

Η Λιβύη είναι το κύριο σημείο αναχώρησης των μεταναστών που ελπίζουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης και περισσότεροι από 150.000 κάνουν τον διάπλου από τη Λιβύη στην Ιταλία κάθε χρόνο, τα τρία τελευταία χρόνια.

Οι διακινητές βάζουν τους περισσότερους μετανάστες σε μικρά φουσκωτά σκάφη που εντοπίζονται από σκάφη διάσωσης και άλλα σκάφη καθώς φθάνουν στα διεθνή ύδατα. Ορισμένα αναχαιτίζονται και οδηγούνται πίσω στις ακτές της Λιβύης από τη λιβυκή ακτοφυλακή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM