Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σήμερα σε αλλαγές της σύνθεσης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, στο οποίο πλέον δεν θα συμμετέχει ο σύμβουλός του για ζητήματα στρατηγικής Στίβ Μπάνον, σύμφωνα με αξιωματούχο προσκείμενο στον Λευκό Οίκο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες την εντολή έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ ο οποίος προχώρησε και σε άλλες ανακατατάξεις στο συμβούλιο.

 

Ο Μπάνον, ο πρώην πρόεδρος της Breitbart News, με ακροδεξιά ρητορική και προκλητικές δηλώσεις, βρέθηκε στην επιτροπή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην αρχή της προεδρίας του Τραμπ.

 

Η απομάκρυνσή του έρχεται καθώς νέες δημοσκοπήσεις  δείχνουν ότι ο Μπάνον είναι λιγότερο δημοφιλής από τον Τραμπ, ο οποίος θεωρείται ο πιο αντιδημοφιλής από κάθε άλλο πρόεδρο σε αυτό το σημείο της θητείας του.

 

Η δημοσκόπηση Quinnipiac έδειξε ότι μόνο το 11 τοις εκατό των ερωτηθέντων έχουν θετική γνώμη και το 45 τοις εκατό έχουν δυσμενή γνώμη.

 

Το ΣΕΑ είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του Λευκού Οίκου, καθώς είναι αρμόδιο για να συγκεντρώνει πληροφορίες που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και να δίνει συμβουλές στον πρόεδρο για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

 

O Mπάνον χαρακτηρίστηκε αμφιλεγόμενος για τη θέση του επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκοί Οίκου από την αρχή. Οι λόγοι; ...>>>