ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ στηρίζει τον Μάικλ Φλιν ενώ το Κρεμλίνο αδιαφορεί για την κατάθεσή του

ΗΠΑ: Ο Τραμπ στηρίζει τον Μάικλ Φλιν ενώ το Κρεμλίνο αδιαφορεί για την κατάθεσή του Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ, με αφορμή την πρόθεση του πρώην συμβούλου του επί θεμάτων ασφαλείας, Μάικλ Φλιν, να καταθέσει στις αρμόδιες για θέματα κατασκοπείας επιτροπές του αμερικανικού Κογκρέσου για τις σχέσεις της κυβέρνησης Τραμπ με τη Ρωσία, εξέφρασε υποστήριξη προς το πρόσωπό του, δηλώνοντας ότι πρέπει να ζητήσει ασυλία.

 

«Ο Μάικ Φλιν πρέπει να ζητήσει ασυλία επειδή αυτό είναι ένα κυνήγι μαγισσών (δικαιολογία για τη μεγάλη ήττα) που έχουν εξαπολύσει τα ΜΜΕ και οι Δημοκρατικοί, ιστορικών διαστάσεων!» έγραψε ο Τραμπ στην σελίδα του στο twitter, εκφράζοντας την υποστήριξή του προς τον πρώην στενό συνεργάτη του.

 

Νωρίτερα ο δικηγόρος του Φλιν Ρόμπερτ Κέλνερ είχε δηλώσει ότι ο Φλιν διεξάγει συνομιλίες με τις επιτροπές αρμόδιες για θέματα κατασκοπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας για να καταθέσει για τις σχέσεις της κυβέρνησης Τραμπ με τη Ρωσία με αντάλλαγμα ότι θα του παράσχουν ασυλία, που θα τον προφυλάξει από μια «άδικη δίωξη».«Φυσικά ο στρατηγός Μάικλ Φλιν, έχει τι να πει και θέλει πολύ να μιλήσει γι' αυτά που επιτρέπουν οι περιστάσεις» δήλωσε ο Ρόμπερτ Κέλνερ, επισημαίνοντας ότι ένας «λογικός άνθρωπος» δεν θα δεχθεί να καταθέσει χωρίς εγγυήσεις «μέσα σε μια τόσο πολιτικοποιημένη ατμόσφαιρα, που θυμίζει κυνήγι μαγισσών».

 

Η κατάθεση του Φλιν μπορεί να ρίξει φως στις συζητήσεις που είχε ο Φλιν με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ Σεργκέι Κισλιάκ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Ο Φλιν παραιτήθηκε αφού παραδέχθηκε ότι δεν είχε ενημερώσει πλήρως τον Αμερικανό αντιπρόεδρο για το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε με τον Ρώσο πρέσβη Κισλιάκ με αντικείμενο τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

Ο γερουσιαστής Άνγους Κίνγκ, μέλος της επιτροπής για θέματα κατασκοπείας της αμερικανικής Γερουσίας, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνεται λόγος περί ασυλίας, ενώ, ασκώντας κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τις δηλώσεις του για το «κυνήγι μαγισσών», μιλώντας στο CNN είπε πως «δεν πρόκειται για κυνήγι μαγισσών» αλλά «για μια προσπάθεια να μάθουμε την αλήθεια για πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα»

 

 

Το Κρεμλίνο πάντως έδειξε ότι αδιαφορεί για την πρόθεση του Μάικλ Φλιν να καταθέσει «για τις σχέσεις της κυβέρνησης Τραμπ με τη Ρωσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Η πρόθεσή του δεν έχει απασχολήσει «ουδόλως» το Κρεμλίνο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ, προτρέποντας τους δημοσιογράφους να θυμηθούν τη δήλωση που είχε κανείς χθες ο πρόεδρος Πούτιν στο Αρχάγγελσκ. Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος στο ερώτημα «αν η Ρωσία επιχείρησε να επηρεάσει την έκβαση των αμερικανικών εκλογών», που του έθεσε ο δημοσιογράφος του CNBC Τζεφ Κάτμορ, απάντησε με τη φράση «Διαβάστε τα χείλη μου, ΝΟ!» που είχε χρησιμοποιήσει ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος όταν είχε ρωτηθεί αν θα αυξήσει τους φόρους, αφού επικράτησε του Ρόναλντ Ρέιγκαν στις αμερικανικές εκλογές.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ