Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε κατηγορούμενους χριστιανούς αθώωση αν ασπαστούν το Ισλάμ

Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε κατηγορούμενους χριστιανούς αθώωση αν ασπαστούν το Ισλάμ Facebook Twitter
0

Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε τουλάχιστον 42 Χριστιανούς που κατηγορούνται για το λιντσάρισμα δυο ατόμων μετά από επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες, να τους αθωώσει με τον όρο να ασπαστούν το Ισλάμ.  

Ο εισαγγελέας Syed Anees Shah αρχικά αρνήθηκε την κατηγορία αλλά αργότερα, όταν η εφημερίδα  Express Tribune ανέφερε ότι κατηγορούμενος τον είχε γράψει σε βίντεο, παραδέχτηκε ότι το έκανε.

 «Στο βίντεο τους λέει ότι αν αγκαλιάσουν το Ισλάμ, μπορεί να τους εγγυηθεί την αθώωσή τους», δήλωσε ο ακτιβιστής Jospeh Franci, ο οποίος συμμετέχει στις νομικές διαδικασίες. Ο Franci υποστήριξε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι παρέμειναν σιωπηλοί μετά την προσφορά, εκτός από έναν,  ο οποίος είπε ότι θα προτιμούσε να κρεμαστεί από το να αγκαλιάσει το Ισλάμ.

Η δίκη των κατηγορουμένων λαμβάνει χώρα σε αντιτρομοκρατικό δικαστήριο στη Λαχώρη, μετά το λιντσάρισμα των δύο ανδρών, στις 15 Μαρτίου 2015. Οι άνδρες υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονταν στο σχεδιασμό δύο εκρήξεων από επιθέσεις αυτοκτονίας  με τουλάχιστον 14 νεκρούς. Οι επιθέσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.

Το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους του Πακιστάν, με τους Χριστιανούς να αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη μειονότητα, αντιπροσωπεύοντας  περίπου το 1,6 τοις εκατό του πληθυσμού.

Mε πληροφορίες από rt.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ