Η Τουρκία αντιδρά στην απόφαση των ΗΠΑ να απαγορεύσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές στις καμπίνες αεροπλάνων

Η Τουρκία αντιδρά στην απόφαση των ΗΠΑ να απαγορεύσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές στις καμπίνες αεροπλάνων Facebook Twitter
2

Η Άγκυρα ζήτησε από την Ουάσιγκτον να αναθεωρήσει την απόφασή της σχετικά με την απαγόρευση στους επιβάτες των αεροσκαφών της Turkish Airlines προς τις ΗΠΑ να μεταφέρουν φορητούς υπολογιστές και tablets στην καμπίνα κατά τη διάρκεια της πτήσης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας.

«Εμείς λέμε ότι είναι απαραίτητο να αναθεωρήσουν ή να ελαφρύνουν» αυτό το μέτρο, δήλωσε ο Αχμέτ Αρσλάν κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισης.

«Δεν είναι κάτι καλό για την χώρα μας. Και δεν είναι κάτι καλό για τις ΗΠΑ» συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός.

Οι αμερικανικές αρχές απαγόρευσαν τη μεταφορά φορητών υπολογιστών και τάμπλετ στην καμπίνα των επιβατών στα αεροσκάφη που εκτελούν δρομολόγια για λογαριασμό εννέα αεροπορικών εταιρειών από δέκα διεθνή αεροδρόμια αραβικών χωρών και της Τουρκίας, επικαλούμενες τον κίνδυνο διάπραξης «τρομοκρατικών» ενεργειών. Οι αεροπορικές εταιρείες που επηρεάζονται έχουν στη διάθεσή τους 4 ημέρες για να εφαρμόσουν το μέτρο.

«Επιμένουμε στο γεγονός ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης με τα αεροδρόμια άλλων χωρών» επισήμανε ο Αρσλάν.

«Αναφορικά με αυτό το θέμα, λαμβάνουμε ήδη όλα τα (απαραίτητα) μέτρα ασφαλείας» σημείωσε.

Οι υπολογιστές, τα τάμπλετ και οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να μεταφέρονται μόνο στο χώρο αποσκευών.

Οι οκτώ χώρες των οποίων οι εταιρείες και τα αεροδρόμια επηρεάζονται είναι όλες σύμμαχοι ή εταίροι των ΗΠΑ: η Τουρκία, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μαρόκο.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι αυτό το μέτρο θα μπορούσε να οδηγήσει στη μείωση της άνεσης των επιβατών όπως και στον αριθμό τους» τόνισε ο Αρσλάν.

Ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι πολλοί επιβάτες που μεταβαίνουν με την Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη προς τις ΗΠΑ είναι επιχειρηματίες, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτών των ταξιδιών για την ανάπτυξη των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το θέμα δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία. Είναι καθαρά εμπορικός πόλεμος. Οι εταιρείες της Μέσης Ανατολής κυριαρχούν παγκοσμίως και είναι ασυναγώνιστες γιατί επιδοτούνται με πακτωλούς χρηματων από τις κυβερνήσεις τους. Κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, όπου υπάρχουν αυστηρές νομοθεσίες. Η Turkish για παράδειγμα πετάει όπου θέλει είτε είναι γεμάτα τα αεροπλάνα, είτε άδεια. Και κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στις ευρωπαικές και αμερικάνικες εταιρείες.Η απαγόρευση laptop και tablets, θα αποθαρρύνει τον κύριο όγκο των ταξιδιωτών business class: τους επιχειρηματίες και τα στελέχη, που δουλεύουν στη διάρκεια της πτήσης. Και από τη business βγάζουν το μεγάλο κέρδος οι εταιρείες. Σημειωτέον ότι όταν δεν μπορείς να έχεις στη χειραποσκευή laptop δεν μπορείς να το έχεις και στα lounge των αεροδρομίων.
«Εμείς λέμε ότι είναι απαραίτητο να αναθεωρήσουν ή να ελαφρύνουν».Κι εμείς, Αχμέτ μου, λέγαμε να μην αφήνετε τους τζιχαντιστές να μπαινοβγαίνουν απ'την Τουρκία στη Συρία και πίσω, θυμάσαι, τότε που σας βόλευε για να ξεπαστρέψετε τον Ασάντ ώστε νε εγκατασταθείισλαμικό καθεστώς στη Συρία και να βάλετε χέρι στο πετρέλαιό της. Αλλά δεν μας ακούγατε, Αχμέτ.Κάνετε την Τουρκία ένα νέο Ιράν. Λούσου τα, τώρα, Αχμέτ.