Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές στην καμπίνα αεροπλάνων σε πτήσεις από 8 μουσουλμανικές χώρες

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές στην καμπίνα αεροπλάνων σε πτήσεις από 8 μουσουλμανικές χώρες Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα απαγορεύεται πλέον στους επιβάτες πτήσεων από οχτώ κυρίως μουσουλμανικές χώρες, να μεταφέρουν ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο στην καμπίνα του αεροσκάφους, εξαιτίας μιας αδιευκρίνιστης τρομοκρατικής απειλής.

Η απαγόρευση ισχύει για τις απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ από δέκα αεροδρόμια, σε οχτώ χώρες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οι επιβάτες δεν θα μπορούν να έχουν στην καμπίνα του αεροσκάφους ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από ένα κινητό και θα μπορούν να μεταφέρουν τις μεγαλύτερες συσκευές - όπως tablets, laptops και φωτογραφικές μηχανές - μόνο στις αποσκευές που παραδίδονται στο αεροδρόμιο.

Η είδηση είχε γίνει γνωστή από χθες και σήμερα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security) ανακοίνωσε επίσημα ότι οι νέοι περιορισμοί ισχύουν για επιβάτες που ταξιδεύουν από τα αεροδρόμια της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Μαρόκου και του Κατάρ. Οι περιορισμοί ισχύουν και για τους αμερικανούς πολίτες που χρησιμοποιούν αυτές τις πτήσεις, αλλά όχι για το πλήρωμα των αεροσκαφών.

Τα αεροδρόμια που επηρεάζονται είναι αυτά του Αμάν, του Καΐρου, της πόλης του Κουβέιτ, της Ντόχα, του Ντουμπάι, της Κωνσταντινούπολης, του Αμπού Ντάμπι, της Καζαμπλάνκας, του Ριάντ και της Τζέντα.

Οι πτήσεις αμερικανικών αεροπορικών εταιριών δεν επηρεάζονται από την απαγόρευση, καθώς καμία δεν πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από τα εν λόγω αεροδρόμια προς τις ΗΠΑ. Οι ξένες αεροπορικές εταιρίες έχουν περιθώριο έως την Παρασκευή για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.


Οι αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν ότι ο νέος κανονισμός δεν συνδέεται με το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ, που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες από έξι μουσουλμανικές χώρες.

Οι αερογραμμές της Ιορδανίας (Royal Jordanian) είχαν ανακοινώσει ήδη από χθες ότι οι επιβάτες με κατεύθυνση τις ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να μεταφέρουν τις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές τους στην καμπίνα του αεροπλάνου από σήμερα, σύμφωνα με το Reuters. Ενώ αυτό περιλαμβάνει και όσους ταξιδεύουν μέσω Καναδά.


Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε, επικαλούμενο έναν μη κατονομαζόμενο αμερικανό αξιωματούχο, ότι η απαγόρευση σχετίζεται με την αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και ότι κάποιες από τις πληροφορίες συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια πρόσφατης επιδρομής των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Υεμένη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ