Έχει ονομαστεί “eraser challenge” ή ABC Game, και είναι γνωστή νεανική «τρέλα» εδώ και καιρό, όμως πρόσφατα απέκτησε ανησυχητικές διαστάσεις. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό μεταξύ μαθητών σε σχολεία των ΗΠΑ για το ποιος θα δείξει τη μεγαλύτερη αντοχή και «σκληράδα» ξύνοντας με τη γόμα το χέρι του μέχρι να κάνει πληγή. Την ώρα που ξύνουν το χέρι τους λένε το αλφάβητο και βρίσκουν μία λέξη για κάθε γράμμα. Nίκητής είναι, σύμφωνα με το Fox News, αυτός που καταλήγει με τη μεγαλύτερη πληγή.

 

 

 

Η «έκρηξη» της επικίνδυνης αυτής μόδας ήταν τέτοια που ανάγκασε τη διεύθυνση σχολείου στο Statesville, στη Βόρεια Καρολίνα να προειδοποιήσει μέσω των social media τους γονείς σχετικά με την τάση που παίρνει διαστάσεις σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι κάποια από τα παιδιά έχουν πάθει σοβαρά εγκαύματα, έχουν μολυνθεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Μάλιστα, σύμφωνα με το link στο οποίο παραπέμπει το σχολείο, ένας 13χρονος μαθητής που συμμετείχε σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, παλεύει τώρα για τη ζωή του σε νοσοκομείο του Σακραμέντο, καθώς προσεβλήθη από τοξικό σοκ, εξαιτίας των μικροβίων πάνω στη βρώμικη γόμα. 

 

 

 

Η Δρ Wendy Sue Swanson, παιδίατρος στο Σιάτλ αναφέρει ότι δεν νιώθει έκπληξη που τα παιδιά το κάνουν αυτό. «Είναι παιδιά που ενεργούν όπως τα παιδιά…προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή και να δείξουν τη δύναμη τους, δεν είναι και τόσο περίεργο", λέει.