Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από μια έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε εργοστάσιο του μεξικανικού κολοσσού του πετρελαίου Pemex, όπως ανακοίνωσε χθες η δημόσια αυτή επιχείρηση. Η έκρηξη σημειώθηκε σε τερματικό σταθμό αποθήκευσης και διανομής, δίπλα σε ένα διυλιστήριο, στη Σαλαμάνκα, στην Πολιτεία του Γουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό.


Τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, τρεις υπάλληλοι της Pemex και πέντε εργαζόμενοι σε εταιρείες που έχουν αναλάβει υπεργολαβίες. Την Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους εργαζόμενους υπέκυψαν στα τραύματά τους, ανάμεσά τους οι δύο υπάλληλοί της. Το πέμπτο θύμα εργαζόταν για μια ιδιωτική εταιρεία, διευκρίνισε η Pemex σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες.


Οι εκρήξεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είναι σχετικά συνηθισμένες στο Μεξικό, όπου συχνά σημειώνονται ατυχήματα, σε αρκετές περιπτώσεις λόγω κλοπής καυσίμων από συμμορίες.


Τον Απρίλιο του 2016, 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας έκρηξης σε εργοστάσιο μιας εταιρείας που είχε αναλάβει σύμβαση έργου της Pemex στην Πολιτεία της Βερακρούς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.