Τσεχία: Ανήλικα αγόρια σκότωσαν με βίαιο τρόπο ένα φλαμίνγκο σε ζωολογικό κήπο

Τσεχία: Ανήλικα αγόρια σκότωσαν με βίαιο τρόπο ένα φλαμίνγκο σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter
1

Μία ομάδα τριών αγοριών πετροβόλησαν μέχρι θανάτου ένα ροζ φλαμίνγκο και τραυμάτισαν σοβαρά ακόμη ένα σε ζωολογικό κήπο της Τσεχίας.

Τα τρία αγόρια, ηλικίας 5,6 και 8 ετών, επιτέθηκαν με πέτρες σε ένα κοπάδι αμερικανικών φλαμίνγκο (Phoenicopterus ruber) στον ζωολογικό κήπο Jihlava Zoo στην περιοχή Βικόσινα την περασμένη Παρασκευή.

«Σοκαρίστηκα από τη βάναυση αυτή επίθεση» δήλωσε την Κυριακή η Elizabeth Kubikova, διευθύντρια του ζωολογικού κήπου.

Σύμφωνα με την Telegraph, τα αγόρια σκαρφάλωσαν πάνω από ένα φράκτη για να φτάσουν τα πουλιά πριν πετάξουν πέτρες προς το μέρος τους.

Μάλιστα, μετά τις πέτρες, τα τρία παιδιά άρχισαν να κλωτσάνε δύο από τα φλαμίνγκο μέχρι τη στιγμή που τους αντιλήφθηκε ένας ηλεκτρολόγος του ζωολογικού κήπου. Το ένα από τα δύο πτηνά σκοτώθηκε ενώ το άλλο υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.

Το νεκρό πουλί είχε καταφέρει να επιβιώσει από τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν το ζωολογικό κήπο της Πράγας το 2002. Ήταν 16 ετών και πατέρας οχτώ μικρών φλαμίνγκο.

Τα τρία αγόρια κατάφεραν να διαφύγουν από το ζωολογικό κήπο, αλλά τους πρόδωσαν οι κάμερες ασφαλείας.

Ο Martin Malac, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου, δήλωσε σε τσεχικά μέσα ενημέρωσης ότι τα αγόρια δεν εξέφρασαν καμία μεταμέλεια για την πράξη τους στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα παιδιά αρνήθηκαν να μιλήσουν στη μητροπολιτική αστυνομία, με αποτέλεσμα να κληθεί η πολιτειακή αστυνομία. Τα κίνητρα πίσω από τη φρικτή τους πράξη δεν έγιναν γνωστά.

Η αστυνομία διερευνά το περιστατικό, ενώ είναι αρκετά πιθανό οι γονείς των αγοριών να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο για το σκοτωμένο φλαμίνγκο που αποτιμάται στις 50.000 κορώνες (€1.800).

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM