Οργή στη Βραζιλία για τον ποδοσφαιριστή-δολοφόνο: Ο Μπρούνο σκότωσε τη σύντροφό του, τάισε με τα μέλη της τα σκυλιά του και επιστρέφει στα γήπεδα

Οργή στη Βραζιλία για τον ποδοσφαιριστή-δολοφόνο: Ο Μπρούνο σκότωσε τη σύντροφό του, τάισε με τα μέλη της τα σκυλιά του και επιστρέφει στα γήπεδα Facebook Twitter
0

Οργή στην κοινωνία της Βραζιλίας έχει προκαλέσει ένα ποδοσφαιρικό συμβόλαιο αθλητή που μόλις αποφυλακίστηκε έχοντας προηγουμένως καταδικαστεί για ένα στυγερό έγκλημα.

Ο Μπρούνο Φερνάντες ντας Ντόρες ντε Σόουζα είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου και μητέρας του παιδιού του, την οποία διέταξε να σκοτώσουν και να τεμαχίσουν. Μια από τις λεπτομέρειες του εγκλήματος που είχε σοκάρει τη χώρα ήταν πως τα μέλη της δόθηκαν ως τροφή στα σκυλιά του, αλλά σήμερα, μια ομάδα του τα συγχώρεσε όλα και τον υποδέχτηκε στο δυναμικό της.

Με χαμόγελα και χειραψίες, η Boa Esporte παρουσίασε ένα διετές συμβόλαιο για τον Μπρούνο ο οποίος απελευθερώθηκε από τη φυλακή τον περασμένο, μετά την έφεση που άσκησε.

Η ανακοίνωση προκάλεσε αποτροπιασμό στην οικογένεια της Ελίζα Σαμούδιο και σκληρές ανακοινώσεις από ομάδες που μάχονται κατά της βίας στη Βραζιλία. Την ίδια ώρα, τρεις χορηγοί απέσυραν την υποστήριξή τους από την ομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απόφασης.

Η καριέρα του Μπρούνο, ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Από την Ατλέτικο Μινέιρο (2002-2006) στην Κορίνθιανς, από εκεί στην Φλαμένγκο (2006-2007 και 2008-2010). Με την τελευταία πήρε τον τίτλο στο πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο (2007), θεωρήθηκε μετρ στα πέναλτι και το χάρισμα του σκοραρίσματος. Το μέλλον του διαγράφονταν λαμπρό...

Όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι του 2010. Τότε η διοίκηση ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου με τον 26χρονο. Ο λόγος δεν είχε να κάνει με τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο ή με τυχόν τραυματισμούς. Στις αρχές Ιουνίου εκείνης της χρονιάς η πρώην σύντροφός του, Ελίζα Σαμούδιο, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς Η 25χρονη είχε ξεκινήσει μια δικαστική διαμάχη προκείμενου να πετύχει την αναγνώριση του γιου της από τον ποδοσφαιριστή, κάτι που είχε αποδειχθεί και από τα τεστ πατρότητας. Είχε επίσης ισχυριστεί πως ο ίδιος την πίεζε να κάνει άμβλωση και πως την απειλούσε. 

Οργή στη Βραζιλία για τον ποδοσφαιριστή-δολοφόνο: Ο Μπρούνο σκότωσε τη σύντροφό του, τάισε με τα μέλη της τα σκυλιά του και επιστρέφει στα γήπεδα Facebook Twitter

Ένα μήνα μετά με εντολή εισαγγελέα ο Μπρούνο συνελήφθη, καθώς θεωρήθηκε πως είχε εμπλακεί στην εξαφάνιση της φίλης του. Η αστυνομία ανέκρινε έναν ξάδελφό του, ο οποίος ομολόγησε πως ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είχε σκοτώσει την Σαμούδιο. Στα τέλη Ιουλίου κατηγορήθηκε για δολοφονία, απαγωγή, εξαφάνιση του πτώματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Τον Μάρτιο του 2013 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 ετών για την δολοφονία της. Στο διάστημα που βρισκόταν στην φυλακή έως ότου γίνει η δίκη, αποπειράθηκε δύο φορές να αυτοκτονήσει. Τον Φεβρουάριο του 2017, μετά από 6 χρόνια και 7 μήνες κράτησης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς έγινε δεκτή η έφεση που είχε καταθέσει. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, δεν ήταν λίγες οι ομάδες που έσπευσαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Τελικά, ο Μπρούνο αποφάσισε στα 32 του χρόνια να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Η ομάδα που συμφώνησε είναι η άγνωστη Μπόα Εσπόρτε, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της Βραζιλίας. Η εξέλιξη αυτή του έδωσε μεγάλη χαρά, κάτι που δεν έκρυψε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Μου δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία και νιώθω πολύ ικανοποιημένος γι' αυτό. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, με υπομονή και σκληρή δουλειά».

Το συμβόλαιο του Μπρούνο καταδικάστηκε και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και μεταξύ των οπαδών.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Μπρούνο αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν σχετικά με την δολοφονία της φίλης του. Απάντησε μόνο σε εκείνες που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο: «Θέλω να βοηθήσω την Μπόα να φτάσει στην πρώτη κατηγορία. Πολλές φορές σκέφτηκα ότι δεν θα τα κατάφερνα. Αλλά δεν μπορώ να "πετάξω λευκή πετσέτα". Η γυναίκα μου δεν θα το δεχόταν. Πρέπει να πιστέψω σε μένα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι δέχτηκε το «ζεστό καλωσόρισμα» των διοικούντων, αλλά και των κατοίκων της Βαργκίνια, της πόλης όπου είναι η έδρα της Μπόα Εσπόρτε: «Οι άνθρωποι εδώ περιμένουν πολλά από εμένα, μετά τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Μου άνοιξαν τις πόρτες και το εκτιμώ αφάνταστα». Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φορέσει την φανέλα της εθνικής Βραζιλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν όνειρα. Κάποτε ονειρεύτηκα ότι θα επέστρεφα και τώρα ζω αυτή τη στιγμή».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM