UNICEF: Πάνω από 1.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στην Υεμένη

UNICEF: Πάνω από 1.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στην Υεμένη Facebook Twitter
0

Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 7.700 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 1.546 παιδιών, μετά την επέμβαση πριν από δύο χρόνια της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ανέφεραν σήμερα υπηρεσίες του ΟΗΕ.


Μεταξύ του Μαρτίου του 2015 και της 10ης Μαρτίου φέτος, τουλάχιστον 1.546 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 2.450 έχουν ακρωτηριαστεί στην Υεμένη, ανέφερε το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF). Μεταξύ των παιδιών που σκοτώθηκαν, τα 1.022 ήταν αγόρια, τα 478 κορίτσια, ενώ για 46 από τα παιδιά το φύλλο «είναι άγνωστο», σημειώνει η UNICEF στην ανακοίνωσή της.


Την ίδια περίοδο, 1.801 αγόρια και 649 κορίτσια ακρωτηριάστηκαν εξαιτίας του πολέμου, προσθέτει η υπηρεσία, και σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει, τουλάχιστον 1.572 αγόρια χρησιμοποιήθηκαν σαν παιδιά στρατιώτες. Η UNICEF έκανε επίσης λόγο για 212 επιθέσεις εναντίον σχολείων και 95 εναντίον νοσοκομείων την ίδια περίοδο.

Η σύγκρουση στην Υεμένη κλιμακώθηκε μετά την επέμβαση, τον Μάρτιο του 2015, της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία του Ριάντ υπέρ των δυνάμεων οι οποίες δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και εναντίον των σιιτών ανταρτών που κατέλαβαν μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, τον Σεπτέμβριο του 2014.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μετά την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών, στη σύρραξη έχουν σκοτωθεί σχεδόν 7.700 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί πάνω από 42.550.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM