Υποδυόταν τον Τζάστιν Μπίμπερ και εξαπατούσε παιδιά - Αντιμετωπίζει 931 κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων, αποπλάνηση και βιασμό

Υποδυόταν τον Τζάστιν Μπίμπερ και εξαπατούσε παιδιά - Αντιμετωπίζει 931 κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων, αποπλάνηση και βιασμό Facebook Twitter
0

Κατηγορίες για 931 αδικήματα σεξουαλικής φύσεως εναντίον παιδιών, αντιμετωπίζει ένας άνδρας στην Αυστραλία, ο οποίος υποδυόταν τον Τζάστιν Μπίμπερ προκειμένου να εξαπατήσει ανήλικους. Τρεις από τις κατηγορίες είναι για βιασμό.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία του Κουίνσλαντ ανέφερε ότι ο 42χρονος παρουσιαζόταν ως ο καναδός τραγουδιστής στο διαδίκτυο για να αποκτήσει άσεμνες φωτογραφίες από παιδιά. Τα θύματά του ανέρχονται σε 157, σε όλο τον κόσμο.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Jon Rouse χαρακτήρισε τις κατηγορίες «ειλικρινά φρικτές» και προειδοποίησε τούς γονείς και τους φαν του τραγουδιστή να είναι σε επαγρύπνηση. «Το γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά μπορούσαν να πιστέψουν ότι επικοινωνούσαν με το συγκεκριμένο διάσημο άτομο, υπογραμμίζει την ανάγκη να ξανασκεφτούμε ως κοινωνία τον τρόπο που εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.

Η αστυνομία του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσε ότι στην έρευνα συμμετέχουν και αρμόδιες διεθνείς αρχές. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τη γερμανική αστυνομία και την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το BBC, η αστυνομία έκανε γνωστό ότι από τα φερόμενα θύματα, 50 βρίσκονται στις ΗΠΑ, περίπου 20 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6 στην Αυστραλία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ο 42χρονος αντιμετώπιζε ήδη κατηγορίες για κατοχή παράνομου υλικού και αποπλάνηση ανηλίκων, αλλά οι 931 κατηγορίες προστέθηκαν αυτή την εβδομάδα αφότου η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στον υπολογιστή του. Σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιούσε «πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες», μεταξύ των οποίων το Facebook και το Skype, για να επικοινωνεί με παιδιά.

Οι νέες κατηγορίες χρονολογούνται από το 2007, και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τρεις κατηγορίες για βιασμό και πέντε για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε παιδί κάτω των 12 ετών. Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί σε δικαστήριο του Μπρίσμπεϊν στις 6 Απριλίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM