Η Ρωσία απαγόρεψε την προβολή της ταινίας η «Πεντάμορφη και το Τέρας» σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών

Η Ρωσία απαγόρεψε την προβολή της ταινίας η «Πεντάμορφη και το Τέρας» σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών Facebook Twitter
O ηθοποιός Josh Gad ενσαρκώνει τον γκέι χαρακτήρα LeFou
0

To ρωσικό υπουργείου Πολιτισμού επέτρεψε μεν την προβολή της νέας ταινίας της Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», αλλά την έκρινε ακατάλληλη για θεατές κάτω των 16 ετών λόγω μίας γκέι σκηνής.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές μέρες όταν ο υπερσυντηρητικός Ρώσος βουλευτής Βιτάλι Μιλόνοφ απηύθυνε έκκληση προς το υπουργείο Πολιτισμού να ελέγξει την ταινία για πιθανές παραβάσεις ενός νόμου που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».

Ο νόμος, ο οποίος είχε προκαλέσει τη διεθνή καταδίκη όταν είχε ψηφιστεί, απαγορεύει τη διανομή πληροφοριών που θα προσελκύσουν άτομα κάτω των 18 ετών σε «μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις»-κάτι που χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση για να απαγορευτούν οι εκδηλώσεις gay pride.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ο βουλευτής χαρακτηρίζει την «Πεντάμορφη και το Τέρας», «ωμή, ξεδιάντροπη προπαγάνδα αμαρτίας και διεστραμμένων σεξουαλικών σχέσεων».

Η εταιρεία Walt Disney στη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, εκτός της Γεωργίας και των Βαλτικών χωρών) επιβεβαίωσε ότι η ταινία θα προβληθεί στους ρωσικούς κινηματογράφους με την ένδειξη αυτή. Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 16 Μαρτίου.

Πρόσφατα, ο δημιουργός της ταινίας Μπιλ Κόντον αποκάλυψε ότι περιλαμβάνει την «πρώτη αμιγώς ομοφυλοφιλική σκηνή» στην ιστορία της Disney. Οι παραγωγοί την κατέταξαν στην κατηγορία «ακατάλληλη για θεατές κάτω των 6 ετών», αν και οι κριτικοί που την είδαν δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην επίμαχη σκηνή.

Ο Μιλόνοφ χαιρέτισε την απόφαση των ρωσικών αρχών σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Γκαβαρίτ Μασκβά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM