Υεμένη: Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών εναντίον θέσεων της αλ Κάιντα

Υεμένη: Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών εναντίον θέσεων της αλ Κάιντα Facebook Twitter
0

Για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα συνεχίστηκαν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον θέσεων της αλ Κάιντα στη νότια Υεμένη, όπως δήλωσε τοπική πηγή.

Τα πλήγματα είχαν στόχο την πόλη αλ Νασλ στην επαρχία Αμπιγιάν, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί βομβαρδισμοί και μια επίθεση εναντίον του στρατού της Υεμένης που αποδόθηκε στην αλ Κάιντα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Προς το παρόν δεν έχει δημοσιευτεί κάποιος απολογισμός για τις αεροπορικές επιδρομές.

Την προηγούμενη Πέμπτη ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά πληγμάτων με μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) στις επαρχίες Αμπιγιάν, Σάμπουα και Μπάιντα.

Οι βομβαρδισμοί αυτοί ανάγκασαν τους τζιχαντιστές να καταφύγουν σε πιο ασφαλείς, ορεινές περιοχές, ωστόσο η αλ Κάιντα προσπαθεί να δείξει ότι οι άνδρες της διατηρούν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.

Από την Παρασκευή και μετά, μαχητές της αλ Κάιντα φέρονται να εξαπέλυσαν δύο επιθέσεις εναντίον του κυβερνητικού στρατού της Υεμένης, συμμάχου της Ουάσινγκτον, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δέκα στρατιωτών στις επαρχίες Αμπιγιάν και Χαντραμούτ, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις αεροπορικές τους επιδρομές εναντίον της αλ Κάιντα στην Υεμένη, καθώς ανησυχούν επειδή βλέπουν ότι η οργάνωση αυτή ενισχύεται χάρη στο χάος που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ