Γκάμπριελ: Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δοκιμάζονται σκληρά λόγω του Ντενίζ Γιουτζέλ

Γκάμπριελ: Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δοκιμάζονται σκληρά λόγω του Ντενίζ Γιουτζέλ Facebook Twitter
0

«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δοκιμάζονται σκληρά αυτές τις μέρες» λόγω της απαγόρευσης των προεκλογικών ομιλιών μελών της τουρκικής κυβέρνησης σε γερμανικές πόλεις, όμως «δεν επιτρέπεται να καταστρέψουμε τα θεμέλια της φιλίας μεταξύ των χωρών μας», τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σε άρθρο του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.


«Θα πράτταμε ορθώς εάν δεν συμψηφίζαμε τα δύσκολα θέματα που υφίστανται μεταξύ μας. Το να κλείνουμε διαύλους επικοινωνίας δεν είναι πολιτική», προσθέτει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος όμως δεν τάσσεται γενικώς κατά των εμφανίσεων Τούρκων πολιτικών στη Γερμανία για προεκλογικούς λόγους. Θέτει εν τούτοις σαφείς όρους: «Όποιος θέλει να εκφωνεί (προεκλογικούς) λόγους στην Γερμανία δεν πρέπει να λέει αυτά που θέλουμε να ακούσουμε, αλλά πρέπει να σέβεται τους κανόνες μας. Τους κανόνες δικαίου όπως επίσης και τους κανόνες της ευπρέπειας. Ο αμοιβαίος σεβασμός περιλαμβάνει και το να τηρούμε και οι δύο πλευρές κατά τον προεκλογικό αγώνα το μέτρο».


Για το θέμα της φυλάκισης του Ντενίζ Γιουτζέλ, του Γερμανού -τουρκικής καταγωγής- ανταποκριτή της εφημερίδας «Die Welt» ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είναι κατηγορηματικός: «Τασσόμαστε κατηγορηματικά υπέρ της απελευθέρωσής του».


Τέλος ο κ. Γκάμπριελ υπογραμμίζει ότι αισθάνεται μεν βαθιά συνδεδεμένος με την Τουρκία, αλλά ανησυχεί πάρα πολύ «ότι οι στενές φιλικές σχέσεις τόσων πολλών ανθρώπων και στις δύο χώρες μπορούν να υπονομευτούν».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM