ΗΠΑ: Διχασμός για τις αμβλώσεις- Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα από πολέμιους και υποστηρικτές του Planned Parenthood

ΗΠΑ: Διχασμός για τις αμβλώσεις- Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα από πολέμιους και υποστηρικτές του Planned Parenthood Facebook Twitter
3

Δεκάδες διαδηλώσεις έγιναν χθες Σάββατο στις ΗΠΑ εναντίον του δικτύου οικογενειακού προγραμματισμού Planned Parenthood, ενώ υποστηρικτές του συμμετείχαν σε αντισυγκεντρώσεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση, που θεωρείται ότι απειλείται όλο και πιο σοβαρά μετά την έλευση των Ρεπουμπλικάνων στην εξουσία.


Πάνω από 200 διαδηλώσεις προγραμματιζόταν να γίνουν χθες κατόπιν της έκκλησης της οργάνωσης Pro-Life Action League για αυτό σε 45 πολιτείες, μπροστά ή κοντά σε κλινικές οικογενειακού προγραμματισμού, από την Καλιφόρνια ως τη Νέα Υόρκη κι από την Αλαμπάμα ως το Τέξας, σύμφωνα με τον ιστότοπο protestPP.com.

«Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας», δήλωσε στην εφημερίδα New York Times ο Έρικ Σάιντλερ, ο διευθυντής της Pro-Life Action League. «Οι εκλογές έδειξαν ότι οι ψηφοφόροι που τάσσονται υπέρ της ζωής (σ.σ. αντιτίθενται στις αμβλώσεις) είναι μια σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος και η κυβέρνηση Τραμπ το κατάλαβε».


Στις διαδηλώσεις το κεντρικό αίτημα ήταν να διακοπεί κάθε δημόσια χρηματοδότηση προς το δίκτυο κλινικών.

ΗΠΑ: Διχασμός για τις αμβλώσεις- Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα από πολέμιους και υποστηρικτές του Planned Parenthood Facebook Twitter


Αντιδρώντας, υποστηρικτές του οικογενειακού προγραμματισμού κάλεσαν σε αντισυγκεντρώσεις, κυρίως στις πρωτεύουσες των Πολιτειών, όπου εδρεύουν οι κατά τόπους αρχές. «Οι ακτιβιστές και οι υποστηρικτές του οικογενειακού προγραμματισμού αποδεικνύουν ότι (...) δεν εκφοβίζονται», σημείωσε η Κέλι Ρόμπινσον, στέλεχος του Planned Parenthood Action Fund.


Από τις εικόνες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ πάντως φαίνεται ότι στις περισσότερες κινητοποιήσεις -υπέρ και κατά του δικαιώματος στην άμβλωση -η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη.


Οι υπερασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση φοβούνται ότι το ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο πλέον κλίνει προς το συντηρητικό στρατόπεδο, θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στην άμβλωση, που κατοχυρώθηκε συνταγματικά με μια απόφαση του την 22η Ιανουαρίου 1973.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM