«Δεν ήμουν ποτέ βοηθός τού συζύγου μου» είχε δηλώσει η Πενέλοπε Φιγιόν σε παλαιότερη συνέντευξη

«Δεν ήμουν ποτέ βοηθός τού συζύγου μου» είχε δηλώσει η Πενέλοπε Φιγιόν σε παλαιότερη συνέντευξη Facebook Twitter
EPA/ETIENNE LAURENT
0

«Δεν ήμουν ποτέ βοηθός» του συζύγου μου, δήλωνε η Πενέλοπε Φιγιόν, η σύζυγος του υποψηφίου της γαλλικής κεντροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Μάιο του 2007, την οποία ανακάλυψε το δίκτυο France 2 και θα την αναμεταδώσει απόψε.

Σύμφωνα με πρόσφατες αποκαλύψεις γαλλικής εφημερίδας, η Πενέλοπε Φιγιόν φέρεται να έλαβε τουλάχιστον 800.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός τού συζύγου της και του αναπληρωτή του, κατά τα διαστήματα 1988 - 2007 και 2012 - 2013, χωρίς ωστόσο να εργαστεί ποτέ στο κοινοβούλιο. 

Η δημοσιογράφος Ελίζ Λισέ, παρουσιάστρια της εκπομπής "Envoye Special" διευκρίνισε μιλώντας στο AFP ότι οι δηλώσεις της εντοπίστηκαν σε συνέντευξη της τότε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph, η οποία είχε βιντεοσκοπηθεί. «Η Πενέλοπε Φιγιόν ανοίγεται σε αυτή τη συνέντευξή της και κάνει πολλές ενδιαφέρουσες δηλώσεις μεταξύ των οποίων μία που τράβηξε την προσοχή μας και η οποία είναι: "Δεν ήμουν ποτέ η βοηθός του συζύγου μου". Είμαστε στο 2007», δήλωσε η Ελίζ Λισέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επισημαίνει ότι δεν είχε πρόσβαση στη συνέντευξη αυτή.


«Είναι βέβαιο ότι πληρωνόταν για 4 χρόνια ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της, από το 1998 ως το 2002. Γνωρίζουμε επομένως ότι έπαιρνε έναν μισθό ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της εκείνη την περίοδο», πρόσθεσε η Λισέ. Η Πενέλοπε Φιγιόν δηλώνει επίσης στην συνέντευξη αυτή ότι δεν είχε «ασχοληθεί ούτε με την επικοινωνία», σύμφωνα με την Λισέ.


Οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα μετά τις αποκαλύψεις, η οποία επικεντρώνεται στο αν πράγματι η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού είχε εργαστεί κατά την περίοδο αυτή που αμειβόταν ή αν επρόκειτο για πλασματική εργασία. Στο μεταξύ, οι ανακριτές έχουν διευρύνει την έρευνα ώστε να περιλάβει και δύο από τα παιδιά του Φιγιόν.


Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές, ο οποίος έχει αποδυναμωθεί πολύ από το σκάνδαλο αυτό, με το 69% των Γάλλων να δηλώνει σε δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ότι θέλει να τον δει να εγκαταλείπει την κούρσα για την προεδρία, κατήγγειλε χθες ότι είναι ένα «θεσμικό πραξικόπημα» που προέρχεται από την αριστερά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM