O Tραμπ ετοιμάζεται να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

O Tραμπ ετοιμάζεται να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή Facebook Twitter
1

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αλλάξουν πορεία σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και η χώρα θα αποσυρθεί από την παγκόσμια συμφωνία για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δήλωσε ο Μάιρον Έμπελ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) στη μεταβατική ομάδα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

 

«(Ο Τραμπ) θα μπορούσε να το κάνει αύριο με μια εκτελεστική διαταγή ή θα μπορούσε να το κάνει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου», δήλωσε ο Έμπελ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο Λονδίνο. «Δεν έχω ιδέα για το χρονοδιάγραμμα».

 

Σύμφωνα με πηγές, η κυβέρνηση Τραμπ έχει ζητήσει από την EPA να σταματήσει προσωρινά όλα τα συμβόλαια, τις επιδοτήσεις και τις διυπηρεσιακές συμφωνίες μέχρι να επανεξετάσει την κατάσταση.

 

Η συμφωνία  υπεγράφη το 2015 στο Παρίσι, από σχεδόν 200 έθνη. Τα κράτη σκοπεύουν, στο πλαίσιο της συμφωνίας, να θέσουν τέλος στην εποχή των ορυκτών καυσίμων και να στραφούν προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά το δεύτερο μισό του αιώνα.


Πριν από μερικές ημέρες, 100 Βρετανοί επιστήμονες είχαν ζητήσει από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζ Μέι, να πιέσει με αφορμή την συνάντηση της τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τους κινδύνους που πηγάζουν από την κλιματική αλλαγή και να υποστηρίξεις τις διεθνείς δράσεις.

«Ο εκλεγμένος Πρόεδρος και οι υποψήφιοι για την υπηρεσία προστασίας Περιβάλλοντος αγνοούν τα πορίσματα και τις συμβουλές από τους κορυφαίους φορείς εμπειρογνωμόνων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος και της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε η επιστολή.

«Πιστεύουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είναι έτοιμο να απαντήσει αποφασιστικά σε αυτές τις εξελίξεις», τόνιζαν οι επιστήμονες. 





1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM