Τραμπ: Αν ο Νιέτο δεν θέλει να πληρώσει για το τείχος να μην έρθει στην Ουάσινγκτον

Τραμπ: Αν ο Νιέτο δεν θέλει να πληρώσει για το τείχος να μην έρθει στην Ουάσινγκτον Facebook Twitter
0

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι ο μεξικανός ομόλογός του, Ενρίκε Πένια Νιέτο, θα πρέπει να ματαιώσει την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, αν το Μεξικό αρνείται να πληρώσει για την ανέγερση ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό έλλειμμα 60 δισ. δολαρίων με το Μεξικό. Ήταν μια μονόπλευρη συμφωνία από την αρχή της NAFTA με μεγάλους αριθμούς... χαμένων θέσεων απασχόλησης και εταιριών. Αν το Μεξικό είναι απρόθυμο να πληρώσει για το τείχος το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη, τότε είναι καλύτερα να ματαιωθεί η επικείμενη επίσκεψη», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.


Σημειώνεται ότι ο Τραμπ υπέγραψε χθες ένα προεδρικό διάταγμα για να ξεκινήσει η κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, προκειμένου να εμποδίσει τους παράτυπους μετανάστες να εισέρχονται στη χώρα, μια από τις υποσχέσεις που είχε δώσει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC, ο Τραμπ δήλωσε πως αναμένει η ανέγερση του τείχους να ξεκινήσει εντός μηνών, με τον σχεδιασμό να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, σημειώνοντας πως το Μεξικό θα καλύψει το «100%» των εξόδων κατασκευής του τείχους.

Λίγο αργότερα, ο Νιέτο κατήγγειλε την απόφαση του Τραμπ και δεσμεύθηκε να υπερασπιστεί τους μεξικανούς μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ. «Λυπάμαι και καταδικάζω την απόφαση των ΗΠΑ να συνεχίσει την κατασκευή του τείχους, το οποίο εδώ και χρόνια αντί να μας ενώνει, μας διχάζει», δήλωσε, προσθέτοντας πως «το Μεξικό δεν πιστεύει στα τείχη. Το έχω πει πολλές φορές: το Μεξικό δεν θα πληρώσει για κανένα τείχος».

Η απόφαση του Τραμπ ελήφθη την ώρα που βρίσκονταν στις ΗΠΑ ο μεξικανός υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Οικονομίας προκειμένου να προετοιμάσουν τη συνάντηση των δύο ηγετών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM