Στις 31 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για το Brexit στο κοινοβούλιο

Στις 31 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για το Brexit στο κοινοβούλιο Facebook Twitter
0

Το νομοσχέδιο που θα εξουσιοδοτεί τη βρετανική κυβέρνηση να ξεκινήσει τη νομική διαδικασία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο την 31η Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου, ανέφερε σήμερα η κυβέρνηση.


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρέπει να επιδιώξει την έγκριση του κοινοβουλίου προτού ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας, απορρίπτοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα μπορούσε να το ενεργοποιήσει μονομερώς.


Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν αναμένεται να κάνει τη Μέι να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ενεργοποίηση του Άρθρου 50 έως τα τέλη Μαρτίου, ξεκινώντας δύο χρόνια πολύπλοκων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για τους όρους της εξόδου της Βρετανίας και τις νέες εμπορικές διευθετήσεις της.


Ωστόσο κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πει ότι θα προσπαθήσουν να τροποποιήσουν το νομοσχέδιο ώστε να αναγκάσουν την κυβέρνηση να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδιά της σχετικά με το Brexit.


Το νομοσχέδιο, το οποίο θα ζητεί την έγκριση των βουλευτών, θα συζητηθεί για δύο ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα και για άλλες τρεις ημέρες, από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο μιας κανονικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM