Το νομοσχέδιο που θα εξουσιοδοτεί τη βρετανική κυβέρνηση να ξεκινήσει τη νομική διαδικασία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο την 31η Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου, ανέφερε σήμερα η κυβέρνηση.


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρέπει να επιδιώξει την έγκριση του κοινοβουλίου προτού ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας, απορρίπτοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα μπορούσε να το ενεργοποιήσει μονομερώς.


Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν αναμένεται να κάνει τη Μέι να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ενεργοποίηση του Άρθρου 50 έως τα τέλη Μαρτίου, ξεκινώντας δύο χρόνια πολύπλοκων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για τους όρους της εξόδου της Βρετανίας και τις νέες εμπορικές διευθετήσεις της.


Ωστόσο κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πει ότι θα προσπαθήσουν να τροποποιήσουν το νομοσχέδιο ώστε να αναγκάσουν την κυβέρνηση να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδιά της σχετικά με το Brexit.


Το νομοσχέδιο, το οποίο θα ζητεί την έγκριση των βουλευτών, θα συζητηθεί για δύο ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα και για άλλες τρεις ημέρες, από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο μιας κανονικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr