Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Reina

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Reina Facebook Twitter
9
Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Reina Facebook Twitter

16 μέρες μετά την αιματηρή επίθεση της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη, το θρίλερ με τον Abdulkadir Masharipov που παρέμενε ασύλληπτος φαίνεται πως έφτασε στο τέλος του.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση που μετέδωσε η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν στην συνοικία της Κωνσταντινούπολης Esenyurt τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο. Η εφημερίδα αναφέρει πως μαζί του στο διαμέρισμα που φέρεται να ανήκει σε φίλο του, ήταν και ο τεσσάρων ετών γιος του.

Η Hürriyet και μερικά ακόμη τουρκικά μίντια δημοσιεύουν φωτογραφίες που φέρονται να δείχνουν το δράστη με μώλωπες στο πρόσωπο μετά τη σύλληψη.

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Reina Facebook Twitter

Ο τρομοκράτης οδηγήθηκε στο κτίριο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη και θα ανακριθεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε συνεργούς.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Reina. Την ευθύνη για τo χτύπημα ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια πράξη εκδίκησης για την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν πριν από λίγη ώρα τα πρώτα πλάνα από τη σύλληψη του Ουζμπέκoυ Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ ενώ τουρκικά μίντια κάνουν λόγο για μια επεισοδιακή σύλληψη.

Διεθνή
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Αν ήταν στην Ελλάδα αυτή η περίπτωση και βλέπαμε την φωτογραφία που οι αστυνομικοί τον έκαναν τούμπανο στο ξύλο, αύριο θα είχαμε πορείες από τους γνωστούς - άγνωστους, και ανακοινώσεις από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ως αλληλεγγύη στον κρατούμενο.Θα γινόταν μηνύσεις προς τους αστυνομικούς που τον έδειραν, ενορκη διοικητική εξέταση, και αποπομπη από το Σώμα. Φυσικά και συνθήματα στους τοίχους, 'λευτεριά στον Abdulkadir"...
Ποιο ακριβώς έγκλημα που έλαβε χώρα εντός ελληνικών συνόρων έχεις υπόψη σου κάνοντας αυτή τη χοντροκομμένη παρομοιωση με τη δολοφονια 40 ανθρώπων; Και ποιοι αστυνομικοί έχουν αποπεμφθεί ποτέ από το σώμα (που γράφεις με κεφαλαίο Σ λολ) για απλή σωματική βία;
Είδαμε και την συμπεριφορά σας όταν στην Ελλάδα γινόταν φόνοι των 1-2 ατόμων (ψιλοπράματα). Το Σώμα με κεφαλαία υποδηλώνει την Αστυνομία. Το σώμα όπως το γράφεις εσύ υποδηλώνει το παραδείγματος χάριν, ανθρώπινο σώμα. Ξέρω τι γράφω.
Κρίνοντας πάντως από την φάτσα του απάνθρωπου δράστη, η σύλληψη μάλλον όντως ήταν επεισοδιακή. Τέλος πάντων, στο δια ταύτα. Ε και λοιπόν? Ας γίνονταν αυτά που λες. Σάμπως πρώτη φορά θα ήταν? Υπάρχουν κάποιοι στην κοινωνία με τέτοιες ιδεές, τις εκφράζουν, Δικαιοσύνη και Σώματα Ασφαλείας τους αγνοούν και τέλος. Βλέπε τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που είχαν φάει και εκείνα κάμποσο ξύλο απ τους αστυνομικούς (πίστεψε με δεν τους λυπήθηκα και ας ήταν και νεαρής ηλικίας). Και τότε έπεσε κράξιμο. Ίσως έπεσε και καμιά ΕΔΕ και κάποιοι φάγανε κάποια επίπληξη ή βαριά τώρα, καμία διοικητική κύρωση. Αλλά γενικότερα αποπομπή από το Αστυνομικό Σώμα έχεις δει ποτέ να γίνεται πλην βαρβάτων υποθέσεων (όπως υπόθεση Γρηγορόπουλου καθώς και οι διεφθαρμένοι που πέφτουν στα χέρια της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ)?? Η απάντηση είναι όχι. Για ξυλοδαρμό ενός φυγά ή κρατουμένου δεν διωχνουν κανέναν, όχι απλά στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και γενικότερα σε καμιά Αστυνομία κανενός κράτους (και ΑΝ ναι τότε εξαιρετικά σπάνια). Ή καμία ή κάποια μικρή ποινή άμα πέσει μονάχα και αυτό αναλογα αν υπάρξει καταγγελία ή προβολή από τα ΜΜΕ. Τέλος πάντων άτομα σαν τον τύπο στην Τουρκία ας φάνε ξύλο, το αξίζουν.
Maggellan, όχι μόνο στην Ελλάδα, ΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΔΥΣΗ. Δουλειά της αστυνομίας είναι να συλλαμβάνει τους ενόχους και να τους παραδίδει στην δικαισύνη. Οχι να να τους ξυλοφορτώνουν και να τους περιφέρουν καταχτυπημένους ως λάφυρα... Το θέαμα είναι αποκρουστικό.