N. Koρέα: Ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο της Samsung

N. Koρέα: Ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο της Samsung Facebook Twitter
1

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ, δήλωσε σήμερα ότι ο Τζέι Λι, πρόεδρος του ομίλου των εταιριών της Samsung δωροδόκησε με το ποσό των 36,42 εκατομμυρίων δολαρίων την Τσόι Σουν-σιλ, που ήταν φίλη της προέδρου Παρκ Γκέουν-χε και είναι το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.

 

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, θα ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Λι, με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της υπεξαίρεσης, ενώ εντάλματα σύλληψης δε θα εκδοθούν για τρία άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Samsung τα οποία επίσης ανακρίθηκαν από την εισαγγελική αρχή.

 

Ο όμιλος εταιριών Samsung Group δήλωσε σήμερα ότι δε θα αποδεχτεί τις κατηγορίες που αποδίδει ο ειδικός εισαγγελέας, στον πρόεδρό του, Τζέι Λι, σχετικά με δωροδοκία προκειμένου να παραμείνει στη θέση του ή αναφορικά με την ενοποίηση δύο θυγατρικών το 2015.

 

“Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απόφαση του ειδικού εισαγγελέα,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Samsumg σε ηλεκτρονικό μήνυμά της, αντιδρώντας στην απόφαση του ειδικού εισαγγελέα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης για το Λι, που είναι πρόεδρος τρίτης γενιάς, στον πιο ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο της Νότιας Κορέας.

 

 

Παρά το γεγονός ότι η Samsung έχει συχνά διερευνηθεί για καταγγελίες περί διαφθοράς, δεν είχε υπάρξει κάποια καταδίκη. Ο Lee είχε καταδικαστεί για δωροδοκία το 1996, φοροδιαφυγή και κατάχρηση εμπιστοσύνης το 2009, αλλά δεν συνελήφθη, η ποινή φυλάκισης είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πιστεύω ότι πρέπει να διαφημίσουμε στο εξωτερικό την αδιάβλητη και αντικειμενική δικαιοσύνη της χώρας μας.Ούρα θα κάνουν οι ξένες πολυεθνικές για επενδύσεις.Μπορεί στην Ιρλανδία να έχουν χαμηλό ποσοστό κερδών αλλά στην Ελλάδα η Novartis να παρουσιάζει ζημιές!!!