Απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί λύση για το Κυπριακό εντός της φετινής χρονιάς ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και απαντώντας σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει ελπίδα για λύση εντός του έτους.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με τη νέα χρονιά  νέο έτος, προσθέτοντας ότι σημασία για την Τουρκία έχει η εκ περιτροπής προεδρία, η ισότητα των δύο πλευρών στη διοίκηση και η διαφύλαξη του καθεστώτος εγγυητριών.

 

Απαντώντας σε ερώτηση για την υλοποίηση της συμφωνίας που έχει συνάψει η Άγκυρα με τις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό, ο Κουρτουλμούς δήλωσε: «Η συμφωνία για το προσφυγικό είναι με την Ε.Ε και όχι με την Ελλάδα. Η Τουρκία την τηρεί καθ' όλα. Οι μηδενικοί αριθμοί των ροών, το αποδεικνύουν. Περιμένουμε από την Ε.Ε να υλοποιήσει το σκέλος που της αναλογεί. Δηλαδή την άρση της θεώρησης βίζας για τους Τουρκους πολίτες και την αποδέσμευση των κονδυλίων 3 δισ. που έχει υποσχεθεί».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr