Αυστραλία: 13χρονο γκέι αγόρι αυτοκτόνησε για να γλιτώσει από το bullying

Αυστραλία: 13χρονο γκέι αγόρι αυτοκτόνησε για να γλιτώσει από το bullying Facebook Twitter
6

H LGBTQ κοινότητα της Αυστραλίας πενθεί σύσσωμη τον τραγικό θάνατο του 13χρονου Tyrone Unsworth από το Brisbane.

Μιλώντας σε ένα τοπικό δίκτυο, η μητέρα του αγοριού αποκάλυψε ότι ο γιος της έβαλε τέλος στη ζωή του την περασμένη Δευτέρα, εξαιτίας του bullying που δεχόταν στο σχολείο επειδή ήταν gay.

«Ο Tyrone είχε αποδεχτεί πως είναι gay και πολλοί άνθρωποι είχαν αρχίσει να τον πειράζουν» ανέφερε η μητέρα του, Amanda, στην εφημερίδα «The Courier - Mail». «Ήταν θηλυπρεπής, λάτρευε τη μόδα, αγαπούμε το μέικ απ και τα αγόρια τον κορόιδευαν συνεχώς, αποκαλώντας τον gay, νεράιδα κ.α. Και αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε από τα πέντε του χρόνια».

«Πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι είναι η αιτία που ο Tyrone δεν είναι πια μαζί μας. Τον ώθησαν στα άκρα».

Η σοκαριστική είδηση του θανάτου του μικρού Tyrone προκάλεσε  την οργή των χρηστών στο Twitter που κάλεσαν την αυστραλιανή κυβέρνηση να δώσει περισσότερη έμφαση στο πρότζεκτ «Safe Schools», ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην εκπαίδευση των μαθητών γύρω από LGBTQ θέματα, καθώς και στη μείωση του ομοφοβικού και του τρανσφοβικού bullying.

Πριν από έναν περίπου μήνα, ο Tyrone χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο έπειτα από ένα βίαιο περιστατικό, κατά τη διάρκεια του οποίους ένας συμμαθητής τον χτύπησε στο σαγόνι με μία σανίδα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργείο. 

Η διευθύντρια του σχολείου όπου φοιτούσε ο Tyrone δήλωσε στην εφημερίδα πως δεν γνώριζε για το bullying.

«Συμπάσχουμε με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους», ανέφερε η Jacquita Miller, για να προσθέσει: «Δεν κατατέθηκε καμία αναφορά για bullying, εμείς προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με τις οικογένειες για να επιλύουμε τέτοια σύνθετα ζητήματα».

Η αστυνομία της πολιτείας του Queensland ερευνά το περιστατικό της επίθεσης που προηγήθηκε του θανάτου του Tyrone, την ώρα που δεκάδες χρήστες των social media εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του μικρού αγοριού και έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης σε όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Δυο ειδήσεις θανάτου την ίδια μέρα...Τα ΜΜΕ κατακλύζονται από κατεβατά για τον υπέργηρο τύραννο που δέησε (επιτέλους!) να τα τινάξει αφήνοντας τον τόπο του βουτηγμένο σε φρικτά εγκλήματα... Και την ίδια στιγμή (σε μια γωνίτσα, ίσα που το παίρνεις χαμπάρι) η είδηση για ένα παιδί που αυτοκτονεί, εξοστρακισμένο από τη ζωή για μια σεξουαλικότητα, για την οποία ο δικτάτορας είχε στήσει ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης τα UMAP με «θεραπείες» ηλεκτροσόκ για ομοφυλόφιλους και άλλα ασύλληπτα βασανιστήρια, που συχνά οδηγούσαν τους έγκλειστους στην αυτοκτονία ή τον θάνατο...Και λες: πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος, αν, για κάποιο παράδοξο, ο Fidel Castro και όλοι οι κατοπινοί τύραννοι είχαν πεθάνει στα13 τους και όλα τα παιδάκια σαν τον Tyrone Unsworth έφταναν τα 90...http://totalitarianimages.blogspot.gr/2010/02/concentration-camps-in-cuba-umap.htmlhttps://www1.udel.edu/LAS/Vol14-2Tahbaz.html
Πολύ σωστά όσα λες εκτός από το τελευταίο: 1) δεν ξέρουμε πως ήταν ο Φιντέλ στα 13 του ,ούτε και δυστυχώς θα μάθουμε ποτέ τι θα έκανε ο Tyrone μέχρι τα 90 του...
Μα γι' αυτό και το χαρακτηρίζω ως παράδοξο...Δεν καταδικάζω τον 13χρονο Castro, ούτε και θεωρώ ότι ο Tyrone θα διήγε βίον υποδειγματικό ως τα 90 του... Αν όμως υπήρχε το παράδοξο της δυνατότητας πρόβλεψης, δεν αμφιβάλλω ότι κι εσύ θα προτιμούσες να εκκολαφθούν στο σπίτι σου αυγά πέρδικας και όχι οχιάς... :-)
Eίχαν σπάσει το σαγόνι στο παιδί, χρειάστηκε εγχείρηση και η διεύθυνση του σχολείου δηλώνει πως δεν υφίστατο bullying ...Μάλιστα.Πάντως πολλά πράγματα είναι τελικά θέμα politics."In Queensland, school principals are free to decide whether their schools join the controversial (sic) Safe Schools anti-bullying program. A number of schools that had opted in were previously listed on the Safe Schools website but the list was removed after they began to receive abuse from opponents (!!!).The education department did not respond to questions about whether Aspley state high school was a member of Safe Schools, but it said schools were free to “adopt aspects” of the program at individual principals’ discretion."https://www.theguardian.com/australia-news/2016/nov/25/teenager-killed-himself-after-constant-bullying-about-his-sexualityκαι "We believe (The Queensland Australian Christian Lobby) no one should be bullied at school, including children identifying as LGBTI. But we believe it is not the role of government to be promoting academically contested radical sex education and gender theories to children as young as 4 years old in resources such as The Gender Fairy."As of late Thursday, the anti-Safe Schools petition had 1973 signatures.But a counter petition, sponsored by Environment Minister Steven Miles, which went live on the Parliament website on Wednesday night and by Thursday had nearly 1500 signatures, called for the Safe Schools Program to remain in those schools which wanted it" and that no action is taken by the House to prevent or hinder access to the program for any Queensland children"."The unwarranted attack on the Program by the Australian Christian Lobby is driven by homophobia, paranoia, and confusion," the counter petition read.http://www.brisbanetimes.com.au/queensland/stop-safe-schools-v-save-safe-schools-for-qld-parliament-20160310-gng072.ht...Οπότε, to cut a long story short το λόμπυ των χριστιανών αντιτείθεται στο πρόγραμμα του safe schools coalition (http://www.safeschoolscoalition.org.au/who-we-are) που περιλαμβάνει, κατά τα λεγόμενά τους, radical sex education and gender theories (διότι προφανώς φοβούνται ότι θα χάσουν κανα straight/ cisgender παιδί από το μαντρί κ.λπ.).__________________Τα αναφέρω αυτά επειδή σε sites που αναφέρουν την ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ - (κατ΄εμέ) ΕΜΜΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Τyrone, υπήρχαν αρκετές συντηρούκλες που έκραζαν το "safe schools coalition"Ένας ακόμη θάνατος, με τις υγείες μας...