Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως σκοπεύει να μιλά δημοσίως, αφότου αποχωρήσει από την προεδρία, αν πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί θεμελιώδεις αξίες. Κατά παράδοση, οι τέως πρόεδροι αφήνουν τις πολιτικές διαμάχες και αποφεύγουν τον δημόσιο σχολιασμό των διαδόχων τους.

 

Σύμφωνα με το BBC, ο Ομπάμα σημείωσε πως θα δώσει χρόνο στον Τραμπ να περιγράψει το όραμά του, αλλά πρόσθεσε ότι, ως απλός πολίτης, πιθανώς να μιλήσει για ορισμένα θέματα.


«Θέλω να δείξω σεβασμό απέναντι στο αξίωμα και να δώσω στον νέο πρόεδρο την ευκαιρία να διατυπώσει τα επιχειρήματά του, χωρίς κάποιος να μιλά απερίσκεπτα», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας από τη σύνοδο στη Λίμα του Περού.


«Εάν όμως υπάρξουν ζητήματα που αμφισβητούν τον πυρήνα των αξιών και των ιδανικών μας, και αν θεωρήσω πως είναι απαραίτητο ή χρειάζεται να υπερασπιστώ αυτά τα ιδανικά, τότε θα εξετάσω αν θα εκφραστώ εκείνη την στιγμή», υπογράμμισε ο πρόεδρος. Ο Ομπάμα περιέγραψε τον εαυτό του ως «έναν αμερικανό πολίτη που ενδιαφέρεται βαθιά για τη χώρα».


Επίσης, επανέλαβε πως ο ίδιος και η απερχόμενη κυβέρνησή του σκοπεύουν να δείξουν στην ομάδα του Τραμπ την ίδια «επαγγελματική αβρότητα» που του είχε δείξει ο Τζορτζ Μπους. Ο Μπους ήταν επίσης μεταξύ των προέδρων που είχαν αποφύγει να εκφέρουν δημόσια γνώμη σχετικά με τον διάδοχό τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr