ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Ινδία κατέχει το ρεκόρ θανάτων από selfie

Η Ινδία κατέχει το ρεκόρ θανάτων από selfie Facebook Twitter
EPA/RAMINDER PAL SINGH
4

Στο Ταζ Μαχάλ, στο χείλος ενός γκρεμού ή κοιτάζοντας ένα τρένο να πλησιάζει: αυτές είναι μόνο τρεις περιπτώσεις που άνθρωποι στην Ινδία έχασαν τη ζωή τους βγάζοντας μία selfie.

Η χώρα φαίνεται πως είναι η πιο επικίνδυνη για τους λάτρεις των selfies, καθώς συνολικά 76 άτομα σκοτώθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ προσπαθούσαν να τραβήξουν φωτογραφία τον εαυτό τους, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Πληροφορικής Indraprastha, στο Νέο Δελχί.

Στην έρευνα, υπό τον τίτλο «Me, Myself and My Killfie: Characterizing and Preventing Selfie Deaths», επισημαίνεται πως στην αναζήτηση της καλύτερης φωτογραφίας, περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία από ό,τι σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές αναζήτησης στο διαδίκτυο και τα social media, βρήκαν στοιχεία για 127 επιβεβαιωμένους θανάτους από selfie, από τον Μάρτιο του 2014. Σύμφωνα με τη μελέτη, το κίνητρο για περισσότερο ρίσκο, που αυξάνει τον αριθμό των θανάτων, είναι η επιθυμία των χρηστών να συγκεντρώσουν τα περισσότερα «like» και σχόλια στα social media.

Το φαινόμενο αυτό «είναι τόσο καταστροφικό που το 2015 είχαμε περισσότερους θανάτους από selfie παρά από επιθέσεις καρχαριών σε όλο τον κόσμο», σχολιάζουν οι ερευνητές στο μπλογκ τους.

Στη βόρεια Ινδία, τρεις φοιτητές σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να τραβήξουν φωτογραφία τον εαυτό τους μπροστά σε μια υπερταχεία. Ένας άλλος φοιτητής έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε μια χαράδρα βάθους 18 μέτρων, από την άκρη ενός γκρεμού. Στο Ταζ Μαχάλ, ένας Ιάπωνας τουρίστας τραυματίστηκε θανάσιμα γλιστρώντας στα μαρμάρινα σκαλιά του μαυσωλείου, ενώ εφτά άτομα που προσπαθούσαν να βγάλουν ομαδική selfie πέθαναν όταν η βάρκα τους ανατράπηκε.

Δεν υπάρχει όμως καμία εξήγηση για το ρεκόρ της Ινδίας. Το Πακιστάν βρίσκεται στη δεύτερη θέση των «θανάτων από selfie», με 9 θύματα και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 8 θύματα και η Ρωσία με 6. Ο πληθυσμός της Ινδίας (1,25 δισ) είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον πληθυσμό των ΗΠΑ και έξι φορές από αυτόν του Πακιστάν, αλλά αυτό δεν εξηγεί την τεράστια διαφορά μεταξύ του αριθμού των θανάτων. Σύμφωνα με τη μελέτη, η Κίνα με πληθυσμό 1,37 δισ. είχε μόλις τέσσερις θανάτους από selfie.

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Αυτή η σύγκριση του κάθε είδους θανάτων με τους θανάτους από επιθέσεις καρχαριών, όπως η παραπάνω, κάπου πρέπει να σταματήσει. Οι καρχαρίες είναι ελάχιστα επικίνδυνοι για τον άνθρωπο. Από το 1958 έως και το 2015 υπήρξαν παγκοσμίως μόνο 548 βεβαιωμένοι θάνατοι από απρόκλητες επιθέσεις καρχαρία( https://en.wikipedia.org/wiki/Shark_attack#Statistics )Κυκλοφορούν διάφορα στατιστικά στο ιντερνετ που σου λένε πόσο πιο πιθανό είναι να σκοτωθείς από κάτι άλλο παρά από επίθεση καρχαρία. Το πιο εντυπωσιακό που είχα διαβάσει είναι ότι την περίοδο 1978-1995 σκοτώνονταν περισσότεροι άνθρωποι από... αυτόματους πωλητές, παρά από καρχαρίες (μετά μάλλον άλλαξαν οι προδιαγραφές τους) ! Εδώ ένα ενδιαφέρον (και αστείο) άρθρο για το θέμα με αριθμούς (περιλαμβάνει και τους αυτόματους πωλητές)http://wnyyradio.com/news/25-shocking-things-more-likely-to-kill-you-than-a-shark/
"το 2015 είχαμε περισσότερους θανάτους από selfie παρά από επιθέσεις καρχαριών σε όλο τον κόσμο"Η ανθρωπινη ματαιοδοξια και βλακεια ειναι δυστυχως απεριοριστες... Κριμα για τις μανες που κλαινε τα παιδια τους για τετοιου λογο...