Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα μάλλον δεν θέλουν να φωτογραφηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια

Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα μάλλον δεν θέλουν να φωτογραφηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια Facebook Twitter
1

 

Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα μάλλον δεν θέλουν να φωτογραφηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια Facebook Twitter
Πριν από 8 χρόνια, η πρώτη φορά του Ομπάμα και της συζύγου του στον Λευκό Οίκο συνοδεύτηκε από αυτή τη φωτογραφία. Σήμερα όμως όλοι περιμένουν αν θα υπάρξει και μαι αντίστοιχη με το ζεύγος Τραμπ

Δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία έχουν στρατοπεδεύσει έξω από τον Λευκό Οίκο. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, συναντήθηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα για τη διαδικασία μετάβασης μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο 70χρονος επιχειρηματίας έφτασε στον Λευκό Οίκο με αυτοκίνητο γύρω στις 11:00, τοπική ώρα, και πέρασε μέσα στο προεδρικό μέγαρο χωρίς να καταγραφεί η άφιξή του από τις τηλεοπτικές κάμερες. Mαζί του είναι σύμφωνα με πληροφορίες και η σύζυγός του Μελάνια. Τα μακρινά πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες νωρίτερα τη δείχνουν άλλωστε να επιβιβάζεται στο ιδιωτικό τους αεροσκάφος με το οποίο ταξίδεψαν από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσινγκτον. 

Kαι ενώ σήμερα όλοι περιμένουν τις πρώτες κοινές φωτογραφίες των ζευγαριών έξω από τον Λευκό Οίκο, αυτό είναι κάτι που μπορεί να μην συμβεί...

Η συνάντηση ανάμεσα σε έναν Πρόεδρο και τον διάδοχό του, αποτελεί παράδοση εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα διαφέρουν αρκετά, καθώς ο Ομπάμα έχει δηλώσει πως ο διάδοχός του δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα και είναι ακατάλληλος λόγω της ιδιοσυγκρασίας του να υπηρετήσει στον Λευκό Οίκο.

Επιπλέον έχει χλευάσει και την εμπειρία του σαν σταρ ενός ριάλιτι σόου και αυτά είναι λόγια που ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πολύ πρόσφατα, για την ακρίβεια την περασμένη Δευτέρα στην τελευταία προεκλογική ομιλία της Χίλαρι Κλίντον, πριν τις κάλπες.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε πως ο Πρόεδρος πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος να τον διαδεχθεί αλλά σέβεται το αποτέλεσμα το εκλογών.

Σύμφωνα λοιπόν με την WSJ, oι Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα ακύρωσαν την καθιερωμένη φωτογράφηση ανάμεσα στο τωρινό και το μελλοντικό «πρώτο» ζεύγος στην νότια είσοδο του Λευκού Οίκου. Στην πρώτη του επίσκεψη στο Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές του 2008, Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα πόζαραν στον φωτογραφικό φακό μαζί με τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους και την τότε Πρώτη Κυρία Λόρα Μπους.

Η απόφασή τους να μην συμμετάσχουν αυτή τη φορά στη συγκεκριμένη παράδοση αποδεικνύει πόση πικρία νιώθουν, ειδικά η Μισέλ Ομπάμα που στις ομιλίες της χρησιμοποίησε μερικά πολύ συναισθηματικά επιχειρήματα προκειμένου να αποτρέψει την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Και αυτό σημαίνει πως ίσως τελικά να μην υπάρξει ποτέ κοινή φωτογραφία των δύο ζευγαριών καθώς στην επίσημη παράδοση στον Λευκό Οίκο δεν είναι βέβαιο πως θα παρευρεθούν οι σύζυγοι των προέδρων.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM