Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ Federal Reserve μπορούν να ανταποκριθούν στο όποιο οικονομικό σοκ προκύψει από την απροσδόκητη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο Μπόστιαν Γιάζμπετς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.


«Πιστεύω ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα και η ΕΚΤ είναι σε θέση να ανταποκριθούν κατάλληλα στα όποια πιθανά σοκ μετά τις αμερικανικές εκλογές», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβενίας ερωτηθείς για το πώς οι εκλογές θα επηρεάσουν τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει στις αγορές σε περίπτωση ανάγκης, δήλωσε από την πλευρά του ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, μετά την απροσδόκητη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που προκάλεσαν αναταραχή στις διεθνείς αγορές.


«Είμαστε απολύτως έτοιμοι να παρέμβουμε σε περίπτωση ανάγκης», δήλωσε ο Νοβότνι σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς να γνωρίζει κανείς το τι θα συμβεί. «Το πώς ακριβώς θα μοιάζει όλο αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε». Ο κόσμος εισήλθε σε μια φάση «μεγάλης αβεβαιότητας»μετά την εκλογή του Τραμπ, εκτίμησε ο Νοβότνι. «Δεν είναι μια καλή ημέρα για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr