ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Καθησυχαστικές ΕΚΤ και FED μετά την νίκη Τραμπ: Μπορούμε να ανταποκριθούμε στο όποιο σοκ

Καθησυχαστικές ΕΚΤ και FED μετά την νίκη Τραμπ: Μπορούμε να ανταποκριθούμε στο όποιο σοκ Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ Federal Reserve μπορούν να ανταποκριθούν στο όποιο οικονομικό σοκ προκύψει από την απροσδόκητη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο Μπόστιαν Γιάζμπετς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.


«Πιστεύω ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα και η ΕΚΤ είναι σε θέση να ανταποκριθούν κατάλληλα στα όποια πιθανά σοκ μετά τις αμερικανικές εκλογές», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβενίας ερωτηθείς για το πώς οι εκλογές θα επηρεάσουν τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει στις αγορές σε περίπτωση ανάγκης, δήλωσε από την πλευρά του ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, μετά την απροσδόκητη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που προκάλεσαν αναταραχή στις διεθνείς αγορές.


«Είμαστε απολύτως έτοιμοι να παρέμβουμε σε περίπτωση ανάγκης», δήλωσε ο Νοβότνι σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς να γνωρίζει κανείς το τι θα συμβεί. «Το πώς ακριβώς θα μοιάζει όλο αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε». Ο κόσμος εισήλθε σε μια φάση «μεγάλης αβεβαιότητας»μετά την εκλογή του Τραμπ, εκτίμησε ο Νοβότνι. «Δεν είναι μια καλή ημέρα για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM