Γαλλική κυβέρνηση για Τραμπ: Να μάθουμε τι θέλει να κάνει - Προκαλεί ανησυχίες

Γαλλική κυβέρνηση για Τραμπ: Να μάθουμε τι θέλει να κάνει - Προκαλεί ανησυχίες Facebook Twitter
0

O υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι τίθενται "πολλά ερωτήματα" καθώς ήδη διαφαινόταν η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, εκφράζοντας ανησυχία κυρίως για το μέλλον της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα ή της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

 

"Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μάθουμε τι θέλει να κάνει αυτός ο νέος πρόεδρος. Αυτά που έχει πει μέχρι τώρα προκαλούν πολλές ανησυχίες", δήλωσε ο Ερό στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, διαβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία, "σύμμαχος των ΗΠΑ" θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον αμερικανό εταίρο της. Η Γαλλία θα πρέπει να διασαφηνίσει επίσης με τις ΗΠΑ το ζήτημα της σύγκρουσης στη Συρία.

 

Ερωτηθείς για την προσωπικότητα του Τραμπ, ο Ερό απάντησε: "Σε κάνει να αναλογίζεσαι, σου προκαλεί ερωτήματα και σίγουρα έχει προκαλέσει αντιδράσεις".

 

Ο Ερό δήλωσε ότι φαίνεται πως ο Τραμπ κέρδισε την εξουσία προσθέτοντας "και η Γαλλία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ. Είμαστε συνεπώς ένας βασικός εταίρος (της Ουάσινγκτον) και πρέπει να συνεργαστούμε για τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο και για έναν κόσμο που διαχειρίζεται τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ