Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια, η αστυνομία του Οχάιο έδωσε στη δημοσιότητα συγκλονιστικές εικόνες δύο γονέων που βρίσκονται σε ι.χ. στη θέση του οδηγού και του συνοδηγού, σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση από χρήση ηρωίνης, ενώ στο πίσω κάθισμα είναι το 4χρονο παιδί τους.

 

Η αστυνομία ανέφερε ότι εντόπισε ένα SUV, να κινείται ασταθώς και να φρενάρει πολύ απότομα για να αποφύγει σύγκρουση με σχολικό λεωφορείο. Το λεωφορείο τελικά απομακρύνθηκε ενώ το SUV έμεινε στο σημείο.

 

Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν είδαν τον οδηγό, James Acord, να κουνά το κεφάλι του μπρος και πίσω ενώ η ομιλία του ήταν "σχεδόν ακατάληπτη," σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση.

 

Ο 47χρονος  είπε στην αστυνομία ότι προσπαθούσε να μεταφέρει στο νοσοκομείο, τη σύντροφό του, Rhonda Pasek, η οποία είχε χάσει εντελώς τις αισθήσεις της.

 

Ο Acord προσπάθησε αρχικά να ξεφύγει, αλλά αστυνομικός πρόλαβε το όχημα και του πήρε τα κλειδιά.

 

Όταν η αστυνομία έφτασε στο αυτοκίνητο είδε στο πίσω κάθισμα τον 4χρονο ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως γιός της συνοδηγού.

 

Ο οδηγός καταδικάστηκε τελικά σε 180 ημέρες φυλάκιση και πρόστιμο 475 δολαρίων ενώ το παιδί δόθηκε σε οικογενειακό φίλο.

 

 

 

Η αστυνομία προχώρησε στη συνέχεια σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, ιδιαίτερα για εκείνους που προσπαθούν να καταπολεμήσουν το στίγμα της εξάρτησης από τα ναρκωτικά. Δημοσίευσε δυο από τις φωτογραφίες στο  Facebook και αιτιολόγησε αυτή την κίνηση αναφέροντας: «Αισθανόμαστε ότι είναι απαραίτητο να δείξουμε και την άλλη πλευρά αυτού του φρικτού ναρκωτικού. "Αισθανόμαστε ότι πρέπει να είναι η κίνηση μας μια φωνή για τα παιδιά που εμπλέκονται σε αυτό το φρικτό χάος. Αυτό το παιδί δεν μπορεί να μιλήσει για τον εαυτό του, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι η ιστορία του μπορεί να πείσει κάποιον άλλο χρήστη να σκεφτεί δύο φορές πριν εγχύσει το δηλητήριο στον οργανισμό του, ενώ έχει ένα παιδί υπό την κηδεμονία του. "