Ένας 12χρονος στη Μεγάλη Βρετανία καταδικάστηκε με την κατηγορία πως βίασε την μικρότερη αδερφή του στο σπίτι τους όταν ήταν σε ηλικία 11 ετών.

 

Το αγόρι, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, παραδέχθηκε πως επιτέθηκε στην 9χρονη αδερφή του όχι μία, αλλά δύο φορές στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν επίσης και σχετικές φωτογραφίες, οι οποίες όμως δεν περιγράφηκαν στο δικαστήριο, μεταδίδει το BBC. Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν συγγενής του βρήκε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες μέσα στο κινητό του. 

 

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα στο σπίτι της οικογένειας στο Plymouth, με το αγόρι να φέρεται να εκσπερμάτωσε τουλάχιστον στη μία από τις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Independent. 

 

Στην δίκη του παιδιού, η εισαγγελέας Diane Baker απευθυνόμενη στο αγόρι του ανέφερε πως οι πράξεις του ήταν "τόσο σοβαρές και καταστροφικές για την μικρή σου αδερφή". "Γνωρίζω πολλά σχετικά με το τι συνέβη στη ζωή τη δική σου και της μητέρας σου στο παρελθόν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και την σύγχυση που έχεις τώρα για το πως θα ήθελες να συνεχίσεις την ζωή σου. Αλλά αυτό που έκανες ήταν τόσο σοβαρό και καταστροφικό για την μικρή συ αδερφή. Ήταν 9 ετών- δεν καταλαβαίνει αυτά τα πράγματα και την πλήγωσες πολύ σοβαρά. Αυτό θα το κουβαλά για την υπόλοιπη ζωή της" φέρεται να είπε η Baker στο Bodmin Magistrates Court.

 

Το αγόρι στήριξαν στο δικαστήριο τόσο η μητέρα του όσο και η μητριά του. Η μητέρα του είπε μετά την δίκη πως χαίρεται που ο γιος της έχει την στήριξη που χρειάζεται, σημειώνοντας πως συμφώνησε να δουλέψει σκληρά ώστε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί και πως είναι πρόθυμος να "επιστρέψει στο σχολείο και να κάνει φίλους". 

 

Το αγόρι, που ζει στην Κορνουάλη, καταδικάστηκε για τις δυο απόπειρες βιασμού σε 12μηνη καταναγκαστική εργασία και υποχρεούται να δίνει το παρών στην αστυνομία για τους επόμενους 30 μήνες, ενώ θα επιτηρείται στενά η δραστηριότητά του στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την Baker, η ποινή θα ήταν πολύ πιο αυστηρή σε βαθμό κράτησης, αν ο δράστης ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία καθώς η εκσπερμάτιση συνιστά πολύ επιβαρυντικό παράγοντα στην υπόθεση. Το δικαστήριο διέταξε επίσης την απομάκρυνσή του από τα αδέρφια του μέχρι να είναι ξανά "ασφαλές". 

 

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, ο 11χρονος φέρεται να είναι ο νεαρότερος βιαστής στη μεγάλη Βρετανία που έχει καταδικαστεί. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr