Aστυνομικοί σε παραλία της Νίκαιας ανάγκασαν μια γυναίκα να βγάλει το μπουρκίνι της

Aστυνομικοί σε παραλία της Νίκαιας ανάγκασαν μια γυναίκα να βγάλει το μπουρκίνι της Facebook Twitter
20

Φωτογραφίες που δείχνουν οπλισμένους γάλλους αστυνομικούς να μιλούν σε μια γυναίκα σε μια παραλία και να την υποχρεώνουν να βγάλει μερικά από τα ρούχα της καθώς είναι μέρος του αμφιλεγόμενου μπουρκίνι που η ίδια φορά, έδωσε στη δημοσιότητα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τις τελευταίες ημέρες διάφορες πόλεις της Γαλλίας έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρο που απαγορεύει το μπουρκίνι, το οποίο καλύπτει και το σώμα και το κεφάλι, με το επιχείρημα της ανησυχίας σχετικά με τη θρησκευτική ενδυμασία στον απόηχο των πρόσφατων αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Στις εικόνες από παραλία της Νίκαιας την Τρίτη φαίνονται τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί να στέκονται πάνω από μια γυναίκα που ήταν ξαπλωμένη στην ακτή του Promenade des Anglais. Αμέσως μετά την άφιξή τους κι αφού προηγείται σύντομος διάλογος, η γυναίκα φαίνεται να βγάζει την γαλάζια μακρυμάνικη τουνίκ που φορά, με έναν από τους αστυνομικούς την ίδια στιγμή να της κόβει ενδεχομένως κλήση- κάτι που είναι ασαφές μέχρι στιγμής. 

Aστυνομικοί σε παραλία της Νίκαιας ανάγκασαν μια γυναίκα να βγάλει το μπουρκίνι της Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον Guardian, οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν αφού μια μητέρα δύο παιδιών επίσης δήλωσε πως την Τρίτη της έκοψαν πρόστιμο σε άλλη παραλία στις Κάννες αυτή τη φορά επειδή φορούσε κολάν, μια τουνίκ και μαντήλι στο κεφάλι. Στην κλήση, την οποία είδε ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφερόταν πως δεν φορούσε "ενδυμασία που να σέβεται τα χρηστά ήθη και την εκκοσμίκευση". 

"Καθόμουν στην παραλία με την οικογένειά μου", λέει η 34χρονη Siam. "Φορούσα ένα κλασικό μαντήλι στο κεφάλι. Δεν είχα καμία πρόθεση να κολυμπήσω" προσθέτει. "Το πιο λυπηρό από όλα ήταν πως οι άνθρωποι φώναζαν 'πήγαινε σπίτι σου', μερικοί χειροκροτούσαν την αστυνομία. Η κόρη μου έκλαιγε" λέει η Siam. 

Aστυνομικοί σε παραλία της Νίκαιας ανάγκασαν μια γυναίκα να βγάλει το μπουρκίνι της Facebook Twitter
Aστυνομικοί σε παραλία της Νίκαιας ανάγκασαν μια γυναίκα να βγάλει το μπουρκίνι της Facebook Twitter
20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ