Η σοκαριστική φωτογραφία ενός παιδιού, χθες στο Χαλέπι προκαλεί διεθνή κατακραυγή

Η σοκαριστική φωτογραφία ενός παιδιού, χθες στο Χαλέπι προκαλεί διεθνή κατακραυγή Facebook Twitter
14

 

Μια φωτογραφία ενός μικρού, αιμόφυρτου αγοριού που κοιτάζει το φακό σαστισμένο ενώ βρίσκεται στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου αναδεικνύει την απόγνωση του εμφυλίου της Συρίας.

Το παιδί φέρεται να είναι πέντε ετών και ονομάζεται Omran Daqneesh. Είναι ένα από τα πέντε παιδιά που τραυματίστηκαν την Τετάρτη μετά από αεροπορικό πλήγμα στο Χαλέπι.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται πώς οι διασώστες κατάφεραν να το βγάλουν από τα συντρίμμια. 

Ο Omran νοσηλεύεται και η κατάσταση του είναι σταθερή σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις συριακές οργανώσεις που δημοσιοποίησαν και άλλες εικόνες από το νοσοκομείο, λίγα λεπτά μετά το βομβαρδισμό.


  

Δύο μέρες νωρίτερα, τουλάχιστον 19 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σε δύο συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες στο Χαλέπι, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Τα πλήγματα αυτά, στόχος των οποίων ήταν οι συνοικίες Σαχούρ και Τάρικ αλ Μπαμπ, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν επίσης δεκάδες άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά", διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.



Το Χαλέπι έχει διαιρεθεί στις συνοικίες των ανταρτών στα ανατολικά και τις φιλοκυβερνητικές συνοικίες στα δυτικά. Και οι δύο πλευρές λαμβάνουν ενισχύσεις το τελευταίο διάστημα ενόψει της επικείμενης μάχης για τον έλεγχο της πρώην οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας.

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ