Με μια επιστολή γραμμένη σε δραματικούς τόνους, δεκαπέντε από τους τριάντα πέντε γιατρούς που έχουν απομείνει στο ισοπεδωμένο Χαλέπι, απευθύνουν έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αναλάβει δράση ώστε να σταματήσουν οι συνεχείς βομβαρδισμοί και να ανοιχτούν διάδρομοι για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. 

 

«Δεν χρειαζόμαστε δάκρυα, συμπάθεια ή προσευχές» αναφέρουν σε ύφος απόγνωσης οι γιατροί και προσθέτουν «χρειαζόμαστε μια ζώνη ελεύθερη από βομβαρδισμούς πάνω από το ανατολικό Χαλέπι και διεθνή δράση ώστε να εξασφαλιστεί πως το Χαλέπι δεν θα πολιορκηθεί ξανά». 

 

 Στην ασυνήθιστη αυτή έκκλησή τους, οι γιατροί του Χαλεπιού κάνουν έναν μικρό απολογισμό όσων έχουν βιώσει την τελευταία πενταετία στην πολύπαθη πόλη.

 

«Για πέντε χρόνια αντιμετωπίζουμε τον θάνατο σε καθημερινή βάση» αναφέρουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν λέγοντας: «Για πέντε χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες αμέτρητων ασθενών, φίλων και συναδέλφων που έχουν υποφέρει έναν βίαιο και βασανιστικό θάνατο. Για πέντε χρόνια ο κόσμος στέκεται απαθής, επισημαίνοντας απλώς πως η κατάσταση στη Συρία είναι περίπλοκη, την ώρα που κάνουν πολύ λίγα για να μας προστατεύσουν». 

 


Με στοιχεία από τη Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr