Ένας πατέρας από το Αφγανιστάν, πούλησε την 6χρονη κόρη του σε 55χρονο ιμάμη για μια κατσίκα και λίγα τρόφιμα.

 

Η αστυνομία συνέλαβε τον ιμάμη Seyed Abdolkarim, όταν έμαθε ότι είχε παντρευτεί το κορίτσι το οποίο πουλήθηκε σε αυτόν για μια κατσίκα, μια σακούλα ρύζι, τσάι, ζάχαρη και  μαγειρικό λάδι.

 

Οι αστυνομικοί έμαθαν σύμφωνα με το France24.com, τι είχε συμβεί από ντόπιες γυναίκες.

 

Ο άνδρας δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι έπρεπε να φροντίσει την οικογένεια του και την ίδια  στιγμή ήθελε να απαλλαγεί από ένα ακόμη στόμα που έπρεπε να τραφεί. Είπε ακόμη ότι ο Abdolkarim του υποσχέθηκε ότι δεν θα είχε σεξουαλική επαφή με το κορίτσι, μέχρι να κλείσει τα 18 του χρόνια.

 

Μετά την τελετή ο ιμάμης πήρε την 6χρονη σε σπίτι συγγενή του, ο οποίος είπε πως υπέθεσε ότι είναι κόρη του. Ωστόσο, όπως σημείωσε, αργότερα παρατήρησε ότι έγδυνε το κορίτσι πριν αυτό κοιμηθεί. Οι εξετάσεις που έγιναν σε τοπικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο έδειξαν ότι ο ιμάμης δεν πείραξε το κορίτσι, το οποίο είναι τώρα σε ασφαλές μέρος με τη μητέρα της.

 

Στο Αφγανιστάν ο νόμος επιτρέπει το γάμο στα κορίτσια από την ηλικία των 16 ετών και των αγοριών από τα 18. Το 2010 έρευνα που έγινε στη χώρα έδειξε ότι το 46% των γάμων αφορούσαν σε κορίτσια κάτω των 18 ετών ενώ σε ποσοστό 15% τα κορίτσια ήταν κάτω των 15 ετών.

 

Στο video γυναίκες επιτίθενται στον πατέρα

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr