Το ISIS έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους δύο μαχητές -σφαγείς του ιερέα στη Γαλλία

Το ISIS έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους δύο μαχητές -σφαγείς του ιερέα στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο σύμφωνα με την περιγραφή είναι οι δράστες της επίθεσης εναντίον του ναού στη Γαλλία. Στο βίντεο εμφανίζονται οι δύο μαχητές να ορκίζονται πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.


Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ μία ημέρα αφού δύο άνδρες εισέβαλαν στην εκκλησία στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και του έκοψαν τον λαιμό.


Οι άντρες έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης και ο ένας διαβάζει στην αραβική γλώσσα το κείμενο με το οποίο ορκίζονται πίστη στον «εμίρη των πιστών» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.


Οι δύο νέοι, που έχουν γενειάδα, συστήνονται χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμά τους, Άμπου Όμαρ και Άμπου Τζαλίλ αλ Χανάφι και ορκίζονται «υποταγή» στον αλ Μπαγκντάντι.


Η εξτρεμιστική οργάνωση επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ότι την επίθεση διέπραξαν δύο «στρατιώτες» της, σύμφωνα με το πρακτορείο Άμακ.


Οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επισημαίνει το Άμακ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ