Γκιουλέν στο Spiegel: O Ερντογάν έχει γίνει ένας τύραννος

Γκιουλέν στο Spiegel: O Ερντογάν έχει γίνει ένας τύραννος Facebook Twitter
0

Αρνείται κάθε σχέση με το πραξικόπημα στην Τουρκία ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος σε συνέντευξη του στο «Spiegel» από την κατοικία του στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, δηλώνει ότι  «η εξουσία έχει δηλητηριάσει τον πρόεδρο Ερντογάν».

Ο ιμάμης, την έκδοση του οποίου ζητά ο Τούρκος Πρόεδρος,  λέει για τον Ερντογάν ότι η συμπεριφορά του αγγίζει την παραφροσύνη και δηλώνει διατεθειμένος να καταθέσει ενώπιον διεθνούς επιτροπής. «Αν διαπιστώσει ότι είμαι ένοχος, τότε θα πάω στον θάλαμο εκτέλεσης. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα», λέει ο 75χρονος Γκιουλέν.


«Έχω ήδη πει πολλές φορές ότι είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας όταν πρόκειται για την επίτευξη πολιτικών στόχων», σημειώνει, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει τη δημοκρατία στην Τουρκία και απορρίπτει τα στρατιωτικά πραξικοπήματα.


Για τον Ερντογάν λέει επίσης ότι  έχει γίνει ένας τύραννος με στόχο την εξάλειψη κάθε αντιπολίτευσης. «Ο Ερντογάν είναι τόσο πεινασμένος για εξουσία που πιστεύει ότι έτσι είναι όλοι. Προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια και τώρα ζει σε παλάτια. Η επιτυχία και η εξουσία τον έχουν δηλητηριάσει» τονίζει ο ιμάμης, που αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τούρκος Πρόεδρος σκηνοθέτησε το πραξικόπημα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM