O τρομοκράτης είχε ανοίξει πυρ πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί

O τρομοκράτης είχε ανοίξει πυρ πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί Facebook Twitter
0

Ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε τουλάχιστον 80 ανθρώπους στη Νίκαια της Γαλλίας και τραυμάτισε πολλούς άλλους, άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

 

Ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζενέβ δήλωσε ότι 80 άνθρωποι είναι νεκροί, ενώ 18 άλλοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Σε έκτακτο διάγγελμά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα, θα επεκταθεί για άλλους τρεις μήνες. “Η Γαλλία πονάει από αυτή τη νέα τραγωδία,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι μεταξύ των νεκρών είναι και αρκετά παιδιά.

 

Υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) πανηγυρίζουν σε αναρτήσεις τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια.

 

Μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο Twitter αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν «γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος» ενώ απειλούν τώρα, ως επόμενο στόχο το Βερολίνο.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ