Βέλγιο: Νέα σύλληψη για τις επιθέσεις των Βρυξελλών

Βέλγιο: Νέα σύλληψη για τις επιθέσεις των Βρυξελλών Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας ηλικίας 31 ετών συνελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Βελγίου και του απαγγέλθηκε η κατηγορία της «συμμετοχής στις ενέργειες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία της χώρας.


Ο άνδρας, που αναγνωρίστηκε ως ο «Άλι Ε.Η.Α» συνελήφθη στη συνοικία των Βρυξελλών, Σκάρμπεκ και κατηγορείται επίσης για «δολοφονίες στο πλαίσιο τρομοκρατικών ενεργειών και (για) απόπειρες δολοφονίας στο πλαίσιο τρομοκρατικών ενεργειών με την ιδιότητα του αυτουργού, του συναυτουργού και του συνεργού» διευκρίνισε η εισαγγελία σε ένα σύντομο δελτίο τύπου που εξέδωσε.


Οι επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 32 ανθρώπων συνολικά, 16 στο αεροδρόμιο και 16 στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ, στην καρδιά της συνοικίας όπου εδρεύουν οι θεσμοί της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Τριακόσιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Το Σκάρμπεκ είναι το προάστιο απ' όπου έφυγαν την 22α Μαρτίου τρεις τζιχαντιστές, οι δύο εκ των οποίων πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών- Ζάβεντεμ.


Ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο τρίτος εκ των δραστών, ο «άνδρας με το καπέλο», ο οποίος συνόδευε τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο, αλλά ο ίδιος δεν ανατινάχθηκε, συνελήφθη την 9η Απριλίου στη βελγική πρωτεύουσα.


Καθώς εμπλέκεται επίσης στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι (130 νεκροί) ο Μοχάμεντ Αμπρινί θα παραδοθεί από το Βέλγιο στις Γαλλία, όχι ωστόσο «άμεσα» γνωστοποίησε χθες η βελγική Δικαιοσύνη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ