Ερντογάν: Ανεπαρκές το σύστημα για τους πρόσφυγες

Ερντογάν: Ανεπαρκές το σύστημα για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα, κατά την πρώτη Παγκόσμια Ανθρωπιστική Διάσκεψη Κορυφής που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, να μπει ένα τέλος στις υποσχέσεις για δωρεές που δεν πραγματοποιούνται, εκτιμώντας ότι χρειάζεται ένα "αξιόπιστο σύστημα" για να εγγυηθεί τη χρηματοδότηση προγραμμάτων.

"Πολύ συχνά δίνονται υποσχέσεις για δωρεές, όμως τα χρήματα δεν ακολουθούν ώστε να τοποθετηθούν στα προγράμματα. Αυτό πρέπει να σταματήσει", δήλωσε η Μέρκελ προσθέτοντας ότι έχουμε ανάγκη ένα "σύστημα που αντέχει, αξιόπιστο".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι όλοι «οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους» απέναντι στο θέμα των προσφύγων.

«Το σημερινό σύστημα είναι ανεπαρκές...το βάρος φέρουν μόνο ορισμένες χώρες. Ολοι σήμερα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά την έναρξη των εργασιών της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Διάσκεψης Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη.

«Οι ανάγκες αυξάνονται κάθε μέρα, αλλά όχι αναγκαστικά και οι πόροι», συνέχισε ο Ερντογάν εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι «ορισμένα μέλη της διεθνούς κοινότητας αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους».

Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και μη κυβερνητικές οργανώσεις από ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχουν στη Διάσκεψη, που οργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με στόχο τη βελτίωση της αντιμετώπισης των ανθρωπιστικών κρίσεων που προκαλούνται από τις ένοπλες συρράξεις και την κλιματική αλλαγή.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη διεξάγεται με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και κατά τη διάρκεια των εργασιών της θα συζητηθεί σειρά συγκεκριμένων δράσεων και δεσμεύσεων», οι οποίες θα προετοιμάσουν τις χώρες για να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις, να διαμορφώσουν μία νέα προσέγγιση για τη διαχείριση των αναγκαστικών εκτοπισμών και να εγγυηθούν αξιόπιστες πηγές χρηματοδότησης για τη διαχείρισή τους.

«Ποτέ από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν έχει αναγκασθεί τέτοιο πλήθος ανθρώπων να εγκαταλείψει τις εστίες του», είπε ο Μπαν Κι-μουν σήμερα κατά την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ