Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων από το ΙΚ

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων από το ΙΚ Facebook Twitter
0

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προετοιμάζονται για μια «εκστρατεία τρομοκρατικών επιθέσεων» στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της οποίας είναι πιθανό να τοποθετηθούν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη, προειδοποίησε ο επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών DGSI.

Οι επισημάνσεις του Πατρίκ Καλβάρ στην επιτροπή άμυνας του γαλλικού κοινοβουλίου έγιναν πριν από την έναρξη του Euro 2016 και έξι μήνες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχησαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

«Σαφώς η Γαλλία είναι η χώρα που απειλείται περισσότερο και γνωρίζουμε πως το Daesh (το Ισλαμικό Κράτος) σχεδιάζει νέες », δήλωσε ο Καλβάρ στην επιτροπή στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με αντίγραφο της κατάθεσής του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Oμοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Γερμανίας εκφράζει φόβους για «συμβολικό» τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στο Παρίσι. Σε επιφυλακή οι μυστικές υπηρεσίες.

Ανησυχία για το EURO 

H Deutsche Welle μεταδίδει πως τη μεγαλύτερη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης διατρέχουν ο εναρκτήριος αγώνας στις 10 Ιουνίου μεταξύ Γαλλίας και Ρουμανίας καθώς και ο τελικός που αναμένεται στις 10 Ιουλίου.

Αμφότεροι θα πραγματοποιηθούν στο Stade de France στο Παρίσι. Από ένα χτύπημα απειλούνται, σύμφωνα με τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (ΒΚΑ), κυρίως ματς με μεγάλο μιντιακό ενδιαφέρον και με ανάλογα αναμενόμενο μεγάλο αριθμό θεατών.


Στο στόχαστρο επίδοξων τρομοκρατών βρίσκονται όμως και επιμέρους εθνικές αποστολές, όπως η γερμανική. Ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος ποδοσφαιρικών ομάδων από δυτικές χώρες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας θα είχε «ιδιαίτερη συμβολική σημασία» αναφέρει η ανάλυση της ΒΚΑ, την οποία επικαλείται στο σημερινό της φύλο η εφημερίδα BILD. Ως πιθανούς δράστες η εν λόγω ανάλυση «δείχνει» μικρές τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες δρουν με άκρα μυστικότητα, όπως και μεμονωμένα άτομα με φανατισμό.

Βέβαια oι προειδοποιήσεις της ΒΚΑ δεν είναι κάτι καινούργιο. Από τις αρχές του χρόνου υπηρεσίες ασφαλείας και όχι μόνο γερμανικές έχουν εκφράσει επανειλημμένα έντονες ανησυχίες για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.


Μόλις πριν λίγες ημέρες ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol), Ρομπ Γουέινραϊτ, προειδοποίησε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι «ένας ελκυστικός στόχος για τρομοκράτες».

Με τις πληροφορίες της Deutsche Welle και του Reuters

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ