Έρχονται τα "εξυπνα" τσιρότα από γραφένιο για διαβητικούς

Έρχονται τα "εξυπνα" τσιρότα από γραφένιο για διαβητικούς Facebook Twitter
0

Το διάφανο τσιρότο της φωτογραφίας είναι κατασκευασμένο από γραφένιο και χρυσό και μπορεί να μετρήσει το επίπεδο γλυκόζης και να παράσχει την ακριβή δόση μετφορμίνης που ελέγχει τον διαβήτη τύπου 2.

Κατασκευάστηκε από μια ομάδα ερευνητών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Κορέας στη Σεούλ με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή Dae-Hyeong Kim και διαθέτει αισθητήρες που μετρούν την θερμοκρασία και 'διαβάζουν' το PH και τη χημική σύσταση του ιδρώτα και στη συνέχεια στέλνει τα στοιχεία που συνέλεξε σε μια εφαρμογή για smartphone.

Έρχονται τα "εξυπνα" τσιρότα από γραφένιο για διαβητικούς Facebook Twitter

Η εφαρμογή, αναφέρει η εργασία που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, αναλύει σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία και εάν κρίνει ότι ο χρήστης του τσιρότου έχει ανάγκη το ρύθμισης του σακχάρου, παραχωρεί με ακρίβεια την ανάλογη δόση μετφορμίνης μέσω των μικροσκοπικών ακίδων που αγγιζουν το δέρμα.

Προς το παρόν, η πολλά υποσχόμενη εφεύρεση που στο μέλλον μπορεί να σώζει ζωές, βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών ώστε να λύσει κάποια βασικά ζητήματα όπως την αύξηση της δόσης του φαρμάκου ώστε να επαρκεί για έναν ενήλικα χωρίς να αυξηθεί το μέγεθός της αλλά και την λειτουργία της σε τροπικά κλίματα, αφού το επίθεμα ενεργοποιείται μόλις αισθανθεί θερμοκρασία 40,5 β. Κελσιου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM