Μια 15χρονη είναι το πρώτο «παιδί της χρονιάς» του περιοδικού TIME

Μια 15χρονη είναι το πρώτο «παιδί της χρονιάς» του περιοδικού TIME Facebook Twitter
0

Μια 15χρονη επιστήμων και εφευρέτρια έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο «παιδί της χρονιάς» του περιοδικού TΙΜΕ.

H Gitanjali Rao, από το Ντένβερ του Κολοράντο, έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες σε μια σειρά πεδίων, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό και μια εφαρμογή και επέκταση του Chrome που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό περιεχομένου εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Μια 15χρονη είναι το πρώτο «παιδί της χρονιάς» του περιοδικού TIME Facebook Twitter
Sharif Hamza / TIME

Η έφηβη Gitanjali δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα μπορούσε να εμπνεύσει και άλλα παιδιά στην ηλικία της να ονειρευτούν ιδέες για «επίλυση των προβλημάτων του κόσμου». Η 15χρονη επιλέχθηκε από μια ομάδα 5.000 υποψηφίων στις ΗΠΑ, και φτάνοντας σε πέντε φιναλίστ ξεχώρισε από μια επιτροπή νέων στην οποία συμμετείχε και ο παρουσιαστής Trevor Noah. Η Gitanjali και οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ θα τιμηθούν σε μια ειδική τηλεοπτική εκπομπή την επόμενη Παρασκευή.

Σε μια συνέντευξη με την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί, το «παιδί της χρονιάς» είπε: Δεν είμαι αυτό που θα έλεγε κανείς τυπικός επιστήμων. Από όλα όσα βλέπω στην τηλεόραση, ένας μεγαλύτερος, συνήθως λευκός άνδρας, είναι αυτός που παρουσιάζεται ως επιστήμονας.

«Ο στόχος μου έχει αλλάξει πραγματικά, όχι μόνο από τη δημιουργία των δικών μου συσκευών για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά για να εμπνεύσω και άλλους να κάνουν το ίδιο. Επειδή, από προσωπική εμπειρία, δεν είναι εύκολο όταν δεν βλέπεις κανέναν άλλο σαν κι εσένα να το κάνει. Γι' αυτό θέλω πραγματικά να στείλω αυτό το μήνυμα: Αν μπορώ να το κάνω, μπορείτε να το κάνετε και εσείς και οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει».

 

Το ΤΙΜΕ άρχισε από το 1927 να ξεχωρίζει τα πρόσωπα της χρονιάς, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ονόμασε ένα «παιδί της χρονιάς». Πέρυσι, η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε η νεότερη που της δόθηκε η τιμή καθώς σε ηλικία 16 ετών κέρδισε τον τίτλο πρόσωπο της χρονιάς.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ